Зустріч з випусниками

ЗУСТРІЧ  -  2015
Ведуча. Добрий день вам, люди добрі
Та якщо в нас мова вже про те
То нехай він дійсно добрим буде.
      Хай усім нам радість принесе.

Ведучий.  Усі, хто із щирістю прийшов у школу.
       На зустріч з юністю, шкільним життям.
      Усім, хто не забув сюди стежини.
Низький уклін, велика шана вам.

В.1  Щороку школа гостинно   відчиняє двері, запрошуючи випускників у рідні стіни на вечір-зустріч. Давайте повернемося у ті незабутні роки юності, які мабуть назавжди залишаться в пам’яті. Адже саме в школі людина проводить свої найкращі роки  життя. Гордиться наша школа своїми випускниками. Роки летять, але наша  школа не старіє і пам’ятає всіх своїх випускників.

Ведучий: Ми не забули, якими ви були! Сьогодні ми шлемо наші вітання усім, хто зібрався у цьому залі, і просимо вас поглянути за лаштунки своєї юності...
Вступ пісні «Однокласники»
 Ведуча:  (на фоні вступу до пісні) А за лаштунками - ваші перші кроки до самостійного життя, ваше прагнення стати лідером, перші дружні посмішки і незабутні пригоди. Тож давайте разом розкриємо світ ваших юнацьких горизонтів...
Пісня  «Однокласники» + презентація

В.2    Зустріч з дитинством, зі шкільними роками - це приємні спогади, це для кожного  довгождане свято. Звичайно, в житті  ви зустрічаєтесь  між собою, але ця зустріч особлива, тому що це – зустріч шкільних друзів. Тож бажаємо вам приємно провести час, згадати своє дитинство та юність.
Уч.  Сьогодні свято в кожного із вас,
        На серці радісно й приємно.
        Широко двері школа відчинила,
        Запрошує усіх гостинно.
Уч.  Ми цим вітанням хочем нагадати
        Відому істину буття,
        Що рідна школа – то як рідна мати:
        Її урок – на все життя.
Пісня про школу
В.1.     В цю мить, напевно, у кожного з вас у серці щемить спогад про юність. Здається, ще вчора у білому цвіті буяла весна, а зараз ви  ніби ступили в літо. Кожен з вас має місце в житі, сім’ю. Та в кожного бентежно стукає серце при згадці   про шкільні роки. З’являється бажання  обачити шкільних друзів, пройти шкільним коридором, посидіти за своєю партою, зустрітися  в рідному класі.
В.2. Шановні випускники! Ваші стежки – дороги злилися сьогодні в одну, єдину, яка вас  поверне в юнацькі роки! Тут все, як  колись: дзвінко щебече дітвора, заклопотані вчителі... Ніхто не в силах зупинити час. Та сьогодні вам належить творити диво: ви не тільки зупините час, ви повернете його  назад, в ті найщасливіші роки, коли світ переливається кольорами веселки, пробуджуючи  в кожному серці веселкові надії. Ми надіємось, що  ваша мандрівка буде приємною!

Вед.1  Отже, вечір шкільних друзів розпочався. Зі словами привітання до вас звертається директор  школи Чекулаєва А.В
(Виступ директора школи.)
В.2  На зустріч із школою завітали сьогодні не лише випускники, а й вчителі, які все своє життя присвятили дітям, а зараз знаходяться на заслуженому відпочинку.   Сьогодні ми дуже раді  бачити …………………………………………………………………………….                              

В.2 . Вечори зустрічі - це гарна традиція, яка щороку збирає учителів та випускників. Але доля вносить свої зміни в людське життя. Немає поряд з вами  однокласників та вчителів, які відійшли у вічність. Не змогли прийти на вечір зустрічі    у школи України і ті однокласники, вчителі, які віддали сво. життя за нашу Україну, загинули під час антитерористичної операції, захищаючи нас від російського агресора.  Вшануємо їх пам'ять хвилиною мовчання.

                                                                хвилина мовчання

В.1  Сьогоднішній вечір - це свято друзів.. Адже, у нинішньому  світі знаходиться не так вже й багато часу для зустрічей з колишніми однокласниками. А за ці роки змінилось, мабуть, чимало. І найбільший багаж досвіду мають випускники 1970 року. Ось уже 45 років минає з того часу, як вони закінчили навчання в Омелянській середній школі.

В.2Через  5 років  попрощалися зі школою випускники 1975 року.
В.1 Скільки прекрасних  справ на рахунку випускників нашої школи. Вони працюють лікарями і вчителями,  юристами і бухгалтерами, продавцями і перукарями, будівельниками і механізаторами, шоферами і столярами. Ми можемо гордитися, що з випускників, які прийшли на цю  зустріч є багато людей, які знайшли своє місце в житті, стали добрими спеціалістами і  поважаними людьми.
В.2 Ми гадаємо, що у вас шановні випускники, є про що розповісти. Адже за ці роки чимало сталося приємного і цікавого. Тож запрошуємо вас до  слова
Виступ 1970, 1975 рр.
В.1 Дякуємо вам за теплі слова і прийміть в дарунок пісню
Пісня про село.   + відеопрезентація
Вед. 1 Народна мудрість каже: «Перший поклін віддай батькам своїм, вони тебе зростили. А другий – дай учителям, вони тебе навчили». Тож, шановні випускники! Ви маєте сьогодні нагоду вшанувати своїх вчителів, висловити їм свою любов і повагу. Щиро запрошуємо вас привітати їх з цим прекрасним святом!
(Звучить пісня «Сонечко встає і шумить трава…», присутні в залі
випускники вручають квіти педагогам школи).
Вед.2  Шановні гості свята, вчителі, усі присутні! Вас вітають нинішні учні школи.
Пісня « Дружній клас»
Вед. 1 За плечима багато прожитого і пережитого, пронесеного і перенесеного, побаченого й почутого. Але думками ви сьогодні повернулися в юність, безтурботну і відповідальну, де були  радісні шкільні свята й буденний вир життя.
Вед. 2 Хоч і пройшли роки, ви всі, напевно, пам’ятаєте і перше написання букви «А», і оту капосну таблицю множення.
Вед.1  Якими ж ви повернулися до нас сьогодні? Якими спогадами з нами ви б хотіли поділитися? Який досвід хотіли б нам передати?

Вед.2 (до ведучої)  Давай запитаємо в наших дорогих гостей: чи вдалося їм стати тими, ким мріяли, що їм у цьому допомогло і що вони б хотіли порадити  нам, теперішнім випускникам.
Вед.1  Давай, але зробити це треба якось не звичайно.
Вед.2  Без проблем – зараз зробимо! Ось тільки наші асистенти підготують нам обладнання, і почнемо. (як можна провести  сучасний урок без спеціальної підготовки, без усяких там «технічних штучок»?.. Скажу вам  по секрету – урок  буде не стандартний)
Вед.1  Ой, Іване,  і де ти таких розумних слів нахапався?. Ти зараз розлякаєш  мені  усіх гостей.
( На сцену виносяться парти і стільці. На передній стороні парт написи на
великих аркушах паперу: ПАРТА ЗУСТРІЧІ ВИПУСКНИКІВ, під кожним словом в стовпчик написано: під словом «ПАРТА» - привітай, поділись, порадь, пригадай, приєднайся. Під словом «ЗУСТРІЧІ» - згадай, запропонуй, зворуши, запам’ятай, збережи. Під словом «ВИПУСКНИКІВ» - всміхнись, вшануй, висловись, візьми, віддай. На столах - аркуші паперу, ручки, фломастери, тексти завдань до проведення нестандартного уроку.)
Вед.1 Ми з великою радістю запрошуємо на наш імпровізований урок Ваших перших вчителів та класних керівників. Шановні педагоги! Займіть почесне місце за партою. Ви сьогодні знову будете оцінювати своїх учнів. За якою системою, ви вирішете самі – це не сладно.  Привітаймо оплесками наших дорогих вчителів!

Вед.2 Ось,  зайняті почесні місця за Партою Зустрічі Випускників. Шановні гості, дорогі випускники! Ми всі прекрасно знаємо, що школа – це те, що постійно змінюється, удосконалюється, розвивається в ногу з часом. Правда?

Вед.1  Тому ми, сучасні учні нашої рідної школи, пропонуємо вам випробувати сучасні методи навчання в школі. Зараз вчителі навчають нас за новими технологіями: це робота в групах,  в парах, мозкові атаки,     захисти проектів,     рольові ігри,       методи «мікрофон», «карусель» і багато інших творчих дій.      Тож, розпочнемо наш імпровізований  нестандартиний  урок.

Вед.2  У вас на столах уже лежать завдання для роботи в групі з вказаним алгоритмом дій. Порядок дій такий:  кожна група по порядку підходить до мікрофона.

Вед. 1 Учасники представляють себе, розповідають про себе, свої здобутки, надбання та успіхи.

Вед. 2 Та висловлюють свої думки з приводу сьогоднішньої події.
Вед.1  Після цього виконують отримані завдання. В кінці нашої зустрічі ми попросимо наших педагогів, які вже зайняли свої почесні місця оцінити ваші відповіді. Ми впевнені, що ви  не підведете своїх вчителів.
Вед.2 І розпочнемо ми з випускників 1995 року. Вам слово, шановні!
Вступне слово –вип. 1995р.
Вед.1Тож яке завдання ви отримали?...Привітати  усіх учасників зустрічі із сьогоднішнім святом. Чудово!
Алгоритм дій. Робота з залом: праве крило по команді кричить «Ві-та-є-мо!», середня частина залу – голосно аплодує, ліве крило – кричить «Ура!». Кожну команду окремо відпрацювати, а потім по команді усі разом голосно вітають.

Вед2. Ви так легко справилися із першим заданням… а як що до другого? 
Вед.1   Отже, завдання 2.  Розповісти нам  як досягти успіху в житті

 Алгоритм дій: заповни вказані  завдання з власного досвіду:
1. Чого не потрібно в житті робити. 1.    2.   3.
2. Правила щасливого життя. 1.    2.   3.
 3. Що зробити, щоб спіймати удачу? 1.    2.   3.
Вед1. Дуже дякуємо за хороші поради, як на мене – не погано справилися. А що скаже наше журі?...
Слово журі
Ведуча: А наступне завдання випускникам 1980   року -  вони  працюватимуть за  методом «Відкритий мікрофон»
Ведучий: Приємно почути мрії та ідеали наших випускників і в минулому і в теперішньому.
Ведуча: Саме тому ми даємо слово кожному з вас, щоб ще раз пов'язати всі  покоління, які відшукали свою стежку в житті.
Ведучий: Мікрофон мандруватиме до рук кожного з вас, а ви висловлюватимете свої емоції. Почнемо з нашої ведучої.
Ведуча: Особисто я дуже щаслива, що сьогодні маю честь бути причетною до урочистого дійства, яке відкриває мені очі на моє майбутнє. Пройде час, і я також стану часткою грандіозного  минулого, ім'я якому Великоомелянський НВК!
Передає мікрофон. (Відкритий мікрофон)  1980
Ведучий: Ми щиро вдячні за надзвичайно теплі слова. А зараз пропонуємо вам пригадати, що таке шкільне братство і взяти участь в конкурсній програмі.
Ведуча: Для цього нам необхідно поділитись на команди:  і у нас уже готова команда 1995 року. Хто ж буде її суперником?...
 Ведуий: Ну, звісно, це  збірна 2005 року. Ви зможете це зробити – я в вас вірю!
Ведуча: Отож ми даємо мікрофон першій команді і просимо виконати пісню  «Учат в школе»  (1995)                                                      «Учат в школе»
Ведучий: Тепер черга команди 2005 року
«Пісня про дружбу» (Конкурс «Караоке»)
Ведуча: Ми просимо журі визначити, яка з команд була згуртованішою і дружнішою.
Слово журі
Ведучий:  Дякуємо нашому поважному журі. І  рухаємося вперед до визначення першості юних новостворених команд: наступне випробування буде таким: вам необхідно буде
-         пригадайти свою історію і розказати  нам найцікавіший випадок, який трапився у вашому класі.  Можна використати метод «Рольова гра»
Ведуча:  Отже першими запрошуємо до слова  випускників  1995  року.
Виступ випускників
Ведучий: А тепер ми запрошуємо випускників  2005 року  
Виступ випускників
Ведуча:  Цікаво, яка історія більше  сподобалася нашому журі.
Виступ журі
Ведучий: Багато в своєму житті ми можемо згадати. Можливо, колись наша школа видасть свою історію, котра вмістить і сьогоднішні розповіді.
Вед.2 Дякуємо за хороші історії. І запрошуємо до мікрофона випускників 1990  року (25р)
Вед.1 Ой, у вас завдання зовсім простеньке  назвіть нам кілька  найважливіших подій вашого життя. Бажано використати роботу в парах. Тобто  виступаючих має бути  двоє і більше.   По журналу викликати не будемо – не солідно якось. Тож, хто бажає відповідати?!
Виступ 
Пед-орг. Ви знаєте, коли ми готувалися до зустрічі з вами,  то все продумали. Я думаю ви вже зрозуміли,  така форма роботи, як робота в парах,  випала вам не випадково.  У стінах школи майже до кожного з нас приходить перше кохання. Буває, що шкільна дружба переростає у неповторні почуття і з'єднує двоє сердець воєдино. Так сталося і у вас. Правда,  Олександре Володимировичу і Тетяно Василівно. Тож до вас   є декілька запитань.
-         Олександре Володимировичу, чи пам'ятаєте ви своє перше побачення?  І чи вірите у любов  з першого погляду? ………….
-         Я ще хочу звернутися до Тетяни Василівни.  Скажіть нам,  будь ласка, Тетяно Василівно  чи відповідає Ваш сьогоднішній супутник життя тим ідеалам,  про які мріяли за шкільною партою?.....
-                Ці ж самі запитання можна поставити й іншим  випускникам – родинам Свисталюків, Будніків, Ханінєвих та  Коверзи Сергія Михайловича. Можливо  у вас із Світланою Олександрівною теж виникають якісь думки з цього приводу?......А що скажуть інші сімейні пари?...
-                Як не дивно , та саме ваші ювілейні випуски такі багаті на подружні пари. Тож,  певно, ви  всі  були  добре  обізнані   на  справах  амурних.  А, можливо,  це    пов’язано  зі   св. Валентином. Пам’ятається мені, 5 років тому, коли ми з вами зустрічалися, то наша зустріч також припала в переддень Дня Валентина. Вам не здається це дивним?.. Тож сьогодні, в день усіх закоханих, хочеться побажати вам щоб ваше кохання ніколи не згасало.  Бажаємо, щоб ваше кохання було ніжним , трепетним і  нескінченним.
Пісня про любов «Будь зі мною»
Вед.1 Ми напевно втомили вас цими новітніми технологіями. Пропоную зробити перерву.
Танець «Східний»
Пісня «Я -  школярочка»
Сценка «хімія»
Вед.2 Ось так буває на уроках хімії. І не тільки в нас! Увага на екран!
Відео

Вед.1 Думаю, всі вже зрозуміли, що черга дійшла до самих неординарних випускників – випускників 2010 року. Ми їх пам’ятаємо як веселих і життєрадісних юнаків і дівчат, енергійних і не зовсім слухняних учнів, як активістів, спортсменів, манівців, олімпійців і, звичайно, талановитих артистів. Без вас не обходився жоден концерт, жоден конкурс, жодні змагання, жодне свято. 

Вед.2 А якщо вони такі, як ти кажеш неординарні, тому й завдання для них буде відповідне:  зробити презентацію класу, в якому ви вчилися, але ви повинні згадати всі свої найкращі  сторони з урахуванням того, яка ілюстрація вам пропонується...
Вед.2  Ми розуміємо, що ви без підготовки, тому ми  зробили для вас слайдову презентацію. Ну що ж, запрошуємо представників  випуску2010 р.
Презентація 2010 року. Остання Бердін О+ пісня
Вед.2   І справді, ця дівчина була справжнім талантом, справжньою зірочкою на гімназійному олімпі. Тому ми не можемо її просто так сьогодні відпустити і просимо подарувати нам  пісню.  пісня О. Бердін, Хіночик
Вед2. Я ж казала, що викрутяться! Але ви рано радієте, бо це ще не все!  Ну… ви ж особливі!...Тож вам випало ще одне цікаве завдання: створення і захист  проекту! – ну, якщо простіше, то  - Оформити листівку ( у нас це тепер називається модним словом
« постер») , отже листівка  на честь  сьогоднішнього свята та її захист від випускників 2010 року. Просимо до слова.
Виступ-презентація листівки
Вед.1  Ну і, нарешті, мабуть вони вже втомились чекати у передчутті чогось невідомого  наші минулорічні  випускники. Ще вчора ви були нашими старшими шкільними друзями. І, ось сьогодні ви вперше в якості гостей у своїй рідній школі.
Презентація «Початкова»
Вед. 2 Ну що, пригадали?... Може, назад, до нас?... нажаль це не можливо. Тож яке завдання у вас ?...
Вед.1 Зробити рекламу рідній школі. Чудово!
Вед.2  Хочу наголосити про те, що,  бажано , щоб ви використали метод «Мозкової атаки» або метод   «Асоціації»
Виступ
Вед.1 Півроку самостійного життя. Чи відчули ви в собі якісь зміни? Що нового відкрили в житті, в людях, в собі? ……………………………………….
-          Студентське життя – це не лише лекції, заліки, іспити. А що ще?.......
Виступ
Вед.2 Ну і, звісно, останнє слово за нашими найдобрішими, наймудрішими та найулюбленішими педагогами. Отже слово журі. Я думаю, що висловитись хочуть усі без винятку. Чи не так?
Слово журі
Вед.1 Дорогі випускники! Дружня учнівська родина нашої школи щиро дякує  вам за хороші, добрі слова, за подарунки, за гумор і гарний настрій, що панував у цій залі. Прийміть від нас на згадку велике щире учнівське серце з найкращими побажаннями.
(СЛАЙД -СЕРЦЕ)  Пісня «Сто відсотків щастя»
 Вед.2  Кілька років тому  ми започаткували дуже  гарну традицію розпочали  «Книгу випускників». Що це таке, спитаєте ви? 
Вед.1 Зірки  Голівуду  залишають  відтиски  своїх  імен  на  зірковій  алеї,  дехто  називає  своїм  ім’ям   планети,  а  ми  чим гірші ? Тож  сьогодні   пропонуємо вам залишити свій  слід  у шкільні   «Книзі  випускників»
Вед2.  Увага! Церемонія відкриття першої сторінки  «Книги  випускників - 2013» оголошується відкритою!    
Урочиста муз.
  Вед.1  Почесну  місію  заповнити  перші  сторінки  зіркової  «Книги  випускників»  надається  ювілейним  випускам  школи та їх учителям!
Випускники  заповнюють  сторінки  альбому,  пишуть побажання школі.
Звучить музика на шкільну  тематику + презентація
В.2 Мить зупинися, ти прекрасна! Хочеться сказати кожного разу, коли усвідом­люєш, яке швидкоплинне дитинство і шкільні роки. Вони неповторні як я, як ви, як кожен з нас є неповторним. Пам'ятаймо про це і цінуймо кожну мить.
В.1 Шановні гості, ми  благополучно доставили вас у країну дитинства і залишаємо вас тут на невизначений термін. Кожен може залишатися тут стільки часу, скільки вам завгодно.
В.2 Зустрічайте! Для вас і тільки для вас співає наш юний талант –
В.1 Наш святковий  вечір закінчується, але для вас він продовжується, згадуйте, діліться, відпочивайте, а ми прощаємось з вами лише на сьогодні.
        
В. 2 Шановні випускники! Вас чекають відчинені двері ваших вчителів і довгі     розмови в колі своїх однокласників. Сьогодні - ваш вечір, ми бажаємо, щоб він лишив тільки найкращі спогади. До побачення!
 «Сто відсотків щастя» фонограма   Музика.


 Сценарій зустрічі з випускниками 2012

«Забута мелодія дитинства»
(Звучить мелодія «Вечір школьних друзів»)
Ведуча. Забута мелодія дитинства. Для кожного вона звучить по різному. Для одних - вона весела та безтурботна, для інших - трепетна і ніжна. Але для всіх - рідна та неповторна і неодмінно пов'язана зі школою. Прислухайтесь, будь ласка, сьогодні до мелодії свого серця – своєї душі, ми надіємось воно навіє вам прекрасні спогади вашого дитинства.
Пісня «Однокласники» 1
Ведучий.  Велика щира радість ожила у цій святковій залі. А це означає лише одне - він знову прийшов, той довгоочікуваний радісний вечір - вечір зустрічі шкільних друзів.
Ведуча. Добрий вечір, дорогі вчителі, випускники різних поколінь! Щороку школа гостинно відчиняє двері, запрошуючи випускників на вечір-зустріч. Давайте повернемося у ті незабутні роки юності, які залишаються в пам’яті.
Ведучий.  Тож день "Ч" настав. Що ви очікуєте від побачення? Щире занурення в дитинство, зустріч з давніми друзями, приємні спогади? А може, сподіваєтесь на зустріч зі шкільним коханням, яке залишилось у мріях?
Ведуча. Чи йдете показати своїй вчительці, тій, яка вліпила вам "трояк" в атестат, що попри все досягли успіху в житті? Або ж хочете "понтанутись" перед однокласниками новою машиною, розказати, яка крута у вас фірма, та похизуватись депутатським значком? А можливо, побачити, що у вас "не так все погано", бо у вашого однокласника — ще гірше?...
Відповіді на ці питання, мабуть, у кожного будуть свої...

«Подзвони мені, подзвони» 
-         Алло! Добрий вечір! Так, Великоомелянська гімназія! Хто-хто? Випускники 2007 року? Привіт, кому? Галині Данилівні? Так, зрозуміло! Обов'язково передамо! До зв'язку!
-         Так, слухаю! Міжміський пункт переговорів, я з'єдную, говоріть! - Руслана Василівна! Запрошуємо вас на вечір зустрічі з випускниками! Звітуємо про першу п'ятирічку самостійного життя! Дякую, до зв'язку!
-         Алло! Компанія «Київстар GSM» на зв'язку! Повідомлення? Кого-кого ви шукаєте? Так, записуй (до ведучої): «Мельник Софія Михайлівна, найкрасивіша, найніжніша, найпривітніша вчителька? Зараз з'ясуємо її номер телефону…. так, є, повідомлення збережено для передачі даних…
-         Алло! Я слухаю! Який рік 2002? Вас погано чути! Передзвоніть, будь-ласка ще раз!
-         Слухаю! Алло! Ви хочете замовити переговори! На 11 лютого? О 17 годині? Кого кликати до слухавки. Директора школи? Хто замовляє?   ( в сторону: «Дивно»)
    Записую : Джумига Сашко, Матвіюк Тома, Хомич Оля, Сльоза Наталка, Савка Олег, Сіроштан Вася, Петрук Юля … та скільки ж Вас? Ого! Аж   16...! Добре, добре! Не хвилюйтесь, замовлення прийнято!
(мелодія «Позвони мне, позвони») +  шк.. дзвінок за кулісами
-         Зачекайте, ще один пропущений дзвінок! Але він не телефонний, а шкільний, який запрошує вас пригадати шкільні роки, такі багаті на прекрасні спогади!
-         Це дзвенить шкільний дзвінок
      Щиро, любо і сердечно,
Під який ви кожен раз
        Йшли у школу, в рідний клас.

-         Це дзвенить шкільний дзвінок
    І ці звуки мелодичні
    Вас зворушили, напевно,
    Бо були колись й ви учні!
( маленька дівчинка   і  хлопчик вход. в зал і дають  дзвінок  на  урок)  вим. світло
Презентація на фоні вірш + пісня «Рідна школа»
-         Друг чи однокласник, затамуй
Подих на хвилинку
Ось і прийшов цей вечір, цей час
школа вам дарує незабутню годинку.
В далеке дитинство повертає вас. 

-         День зустрічі з юністю, дитинством,  що може бути тривожніше!
Дозвольте ж до слова вітального  запросити директора школи   Чекулаєву А.В.(виступ)

-         Йдуть роки. Час змінює землю, суспільство, людей. І тільки школа залишається незмінною частинкою життя кожної людини. Змінюється й сама школа, вчителі, директори, учні.
     Варто згадати директора школи Вакуліч Марію Андріївну, яка стояла біля керма управління школою майже 20-років.
     Із сумом в серці згадуємо вчителів, які пішли у небуття, але їх погляди, їх жести, їх добра посмішка в наших серцях навічно…
-                                                                    -                                                               -
-                                                                    -                                                               -
       
Вічна їм пам’ять! (хвилина мовчання)
-         Сьогодні до рідної школи злетілися всі зірочки п'ятирічної витримки.
-         П'ять зірок … Це справді щось найкраще…
-         Годі й сумніватися! У нас все без обману.  Якщо хлопці - то найсильніші! Якщо дівчата – то найгарніші!
-         Ну якщо вони такі круті, то, може, ми поступимося їм на цій сцені?
-         Що ж, давай! Але наші зірки дуже хвилюються, адже завжди найскладніше повернутися туди, звідки починав робити свої перші кроки…
-         Зараз ми їм допоможемо! Дорогі друзі, приготуйте, будь ласка, свої долоні для зустрічі випускників 2002 року! Усі готові? Тоді увага! До слова запрошуються випускники 2002 року – перші випускники гімназії, вихованці Сімороз Людмили Федорівни.
(під музику + презентація - виходять випускники 2002 р.)виступ
  «Дорога до дому»  Худ.номер  2
-         Щойно прийняла дзвінок і нічого не зрозуміла.
-         Чому?
-         Хтось без кінця повторює одне  й те саме ім’я – Іван Карпович, Іван Карпович !
-         …  , ти що, це ж наш  вчитель  Іван Карпович (я ще й досі пам’ятаю його дивовижні  уроки історії), а дзвонили  його   випускники 1992 року.
-       Іване Карповичу ,  будь ласка, запросіть своїх колишніх вихованців на зустріч через 20 років!
(під музику+ презентація ___виходять випускники 1992 р.
-         Ой, лишенько, здається, я все переплутала. Я з'єднала неправильно напрямки!
-         Ну ти даєш, як це?
-         Говорять, з'єднайте нас із Великоомелянською гімназією і покличте вчительку зрубіжної літератури Марчук Руслану Василівну.
-         А ти що?
-         А я набираю, а мені відповідає суворий чоловічий голос: «Рівняйсь, струнко!» Я злякалася і кинула слухавку.
-         Все зрозуміло, нічого ти не наплутала і туди ти додзвонилася. А телефон взяв Анатолій Миколайович. Я думаю, що він зрозумів, що це дзвонили випускники 2007 року.
-         Алло,  алло! Ну  і  зв’язок  у  нас!  Чую  ще  один  рідний  голос…Алло!  Хто  ви?  Все  зрозуміло  це  наша  Галина  Данилівна! (виступ + запрошення випускників)
(під музику + презентація _____виходять випускники 2007 р.

Шановні випускники, я думаю, що наша сьогоднішня зустріч навіяла на вас не один приємний спогад про школу, про шкільну дружбу і першу шкільну любов.
 У стінах школи майже до кожного з нас приходить перше кохання. Буває, що шкільна дружба переростає у неповторні почуття і з'єднує двоє сердець воєдино.
-  Зустрічайте нашу юну зірочку Ковтунець Альону з піснею «Мій герой», яка допоможе вам згадати своє перше кохання.
Пісня «Мій герой» + презентація
-  Знову  дзвінок!
-  Від  кого?
-  Не  знаю,  але  здається,  що  міжміський…  Я  вас  слухаю!  Староста  10  класу ……………………….?  Я  зрозуміла,  що  ви  телефонуєте  за  дорученням  вашого  дружнього  і  веселого  випуску 1977  року. 
-  Шановні  випускники,  двері  нашої школи  завжди  для  вас  відчинені! Тож ми не вагаючись хочемо запросити вас до слова.
(під музику + презентація ___виходять випускники 1977  р.

-   Алло! Говоріть голосніше? Я вас добре чую! А, це Подолець Коля, Кравчук Толік,  Крижанівська Оксана, Савка Світлана, Степанюк Інна, Кордонець Марія, Яковчук Саша, звичайно, звичайно! Можете не хвилюватися, вона у курсі справи. Сміливо їдьте на зустріч, на вас чекають з великим нетерпінням ось вже 5 років, а на декого і цілих 30             
Виступ  випускників  1982  року
Худ. номер  4 «Моє дитинство золоте»
Ведуча. На світі безліч тягнеться доріг
Одні - як мудрість, інші - в терен-цвіті.
А поміж них крізь промені проліг
До школи шлях, що найкоротший в світі.
Відбились там і ваші десь сліди,
Десь там найкращі весни відшуміли,
На скронях сніг густий вже сивини,
А ви йдете, йдете туди несміло.
Йдете, бо ваші там любов і біль,
Солодких мрій і спогадів причали.
О, як це добре, що шляхи до шкіл
Забудь-травою не позаростали.
Ведучий. Шановні випускники 1967 та1972 років, час пролетів і змінив усе, що вас оточувало. По-різному склалося життя кожного із вас. Ми знаємо, що ви, як ніхто, пізнали справжні цінності життя.
Тож підніміться, будь ласка, на сцену, щоб поділитись з нами спогадами про своє минуле життєвою мудрістю.
Виступ – 1967 – 45 р., 1972 р. - 40 р.
Ведучий. Дякуємо вам за цікаву розповідь
Пісня  «Батьківський поріг» 5
Звучить мелодія «Снег кружится»   №67  D.1     - презентація -
Ведучий. Хвилююча мелодія пригадала випускникам 1987 року їх щасливі, романтичні шкільні роки. Ми багато про вас знаємо.
Ведуча. Випускники 87 р. завжди відрізнялись згуртованістю, ініціативністю. Саме вони були активними учасниками худ. самодіяльності, стояли біля витоків КВК, були попереду у навчанні і праці. І все це під керівництвом мудрого  кл. керівника  Войтович Людмили Андріївни.
Ведучий. Шановні випускники запрошуємо вас на сцену. Подільться з нами
своїми шкільними спогадами.

25 р – 1987 кл. кер. – вч. рос. Мови і літ
Ведучий. Роки пролітають, як мить, блискавично.
Здається, недавно плив лебедем вальс.
І дзвоник останій лунав символічно,
Тривожним прощанням освячував вас.  Шан. Вип.. пропонуємо вам згадати свій прощальний випускний вальс – тож танцюють всі!
 Вальс танцюють всі «Каштановий вальс»
(дзвенить дзвоник)
Ведуча. Забута мелодія шкільного дзвоника викликає на урок випускників 97-го. Запрошуємо вас!
(виходять випускники) 15 р - 1997
Ведучий. Цей урок особливий: ми будемо використовувати новітні, інтерактивні технології, а це означає - активний діалог. Відповідайте без підготовки, щиро і відверто.
Ведуча. - Скільки учнів у вас було в першому класі?
- Хто був неформальним лідером у вашому класі?
- У кого ви б хотіли попросити вибачення і за що?
- Чи користувалися ви шпаргалками і коли?
- Ваше перше шкільне кохання. Чи вплинуло воно на подальше ваше життя?
- Найкумедніша історія вашого шкільного життя.
- Який вірш із шкільної програми ви пам’ятаєте?
Ведучий. Отже, молодці всім вам «5», а по сучасних стандартах оцінювання «12 балів». Дякуємо вам. Привітаймо оплесками з успішним завершенням ще одного іспиту. Адже життя постійно влаштовує нам екзамени. Шановні випускники – вам слово!
Виступ 1997 -15 р
Ведуча. Дякуємо вам за хороші слова. Це музичне вітання для вас.
Пісня «Подарую світ»   6
-           Із  особової  справи одинадцятикласниць. Том 1, сторінка 2 .  Дівчата: загадкові,  красиві,  екстравагантні,   розумні, в  міру серйозні.   Улюблений  шкільний  предмет  -  зеркало. Любили   вирішувати  важкі  задачі, головна  з  яких - в чому  завтра йти в школу? Також із  задоволенням виконували  вправи  по  стрільбі  : стріляли  цукерки,  монети. А також немилосердно стріляли  очима  направо і наліво. Своїх жертв добивали холодною   зброєю - гострими язиками і  каблуками, якими  володіли  досконало…
-           Із  досьє  хлопців.  Том  ІІ,  сторінка  3.  Хлопці:  високі,  спортивної  статури,   елегантні,  надійні,  із дотепним почуттям  гумором.  Улюблений  предмет  -  шкільна  перерва.  Любили  вирішувати  складні  задачі  -  яку  б  придумати  причину,  щоб  завтра  не  піти   до  школи?  Також  із  задоволенням  любили  смикати  дівчат  за  коси,  ховати  від  них  портфелі,  натирати їх сніжками.
-           Вітайте  сучасних,    креативних,  демократичних – вчорашніх випускників  Великоомелянської гімназії! Випускників  2011 року!
Виступ випускників 2011р. спів.  Пісню «класний керівник»
 Ведуча. Дорогі друзі. Наша школа – це наша історія. У неї велика педагогічна сім'я – наші наставники. Кому завдячуємо тим, що шкільні традиції передаються із року в рік? Звичайно, нашим найстаршим і наймудрішим учителям. Скільки дитячих сердець пройшло через їхні турботливі руки, скільки широких шляхів відкрили ці люди для своїх вихованців.
Ведучий.  Шановні вчителі-ветерани щиро дякуємо і вам за довгі роки сумлінної і відданої праці.
 Ведуча. Скромно і велично, тихо і дзвінко
Йшли ви крізь роки – в надії й журбі.
Згадайте ж тепер ваші перші кроки
На Омелянській, такій мальовничій землі.                   (Слово вчителям)
Ведучий.  Мабуть, велике воно, учительське серце, коли на стільки вистачає його. Та й частіше, ніж інше, болить воно ночами, бо вміщується в ньому біль і радість всіх вихованців.
Ведуча.  Огляньтеся, шановні, довкола себе: зерна добра і правди, які ви посіяли, проросли щедро у ваших учнях, що пам'ятають і люблять Вас.
Ведучий.  А подарунком для Вас буде пісняяку співали, співають і будуть співати ще не один десяток літ.  Співають всі!                ( "Вчителько моя, зоре світова ...")
-         Ірино, а ми відповіли на всі телефонні дзвінки?
-         Так, щойно я вела переговори  із «Укртелекомом» - всі дзвінки прийняті, з'єднання відбулося без перешкод, повідомлення та факси надіслані і отримані.
-         Пропоную від сьогодні започаткувати  нову традицію.  Зірки  Голівуду  залишають  відтиски  своїх  імен  на  зірковій  алеї,  дехто  називає  своїм  ім’ям   планети,  а  ми  сьогодні  розпочинаємо  зіркову  «Книгу  випускника»
-         Увага! Церемонія відкриття першої сторінки  «Книги  випускників» оголошується відкритою!
-         Почесну  місію  заповнити  перші  сторінки  зіркової  «Книги  випускників»  надається  ювілейним  випускам  школи!
Випускники  заповнюють  сторінки  альбому,  пишуть
побажання школі.
Звучить музика на шкільну  тематику
Фінал -  пісня  «А ми бажаєм вам добра» 7
Ведуча. Запрошуємо вас, колишні випускники, пройтися по ти­хих шкільних коридорах і зазирнути в дитинство, у кожний клас, при­гадати все до найменших дрібниць, що залишилось у пам'яті у нас і у вас.
Ведучий. На цьому урочиста частина свята зустрічі шкільних друзів завершується. Дякуємо всім!
Ведучі (разом). До нових зустрічей!

 Зустріч випускників – 2011

Мелодія пісні «Не повторяється такое никогда»
 слайдова  презентація
Ведуча: Прозвучали знайомі акорди, і велика щира радість ожила у цій святко­вій залі. А це означає лише одне - він знову прийшов, той довгоочікуваний радіс­ний вечір - вечір зустрічі добрих шкільних друзів. Тож доброго вечора вам, ша­новні гості, вчителі, учні! Щиро вітаємо вас усіх у цих стінах!
Ведучий: Ще вчора ледь чутна, нині оживає у серцях, набирається сили тріум­фальна пісня весни. Як птахи до рідних домівок повертаються, подолавши далекі чи близькі дороги, так колишні учні повертаються на берег свого дитинства - у рідну школу.
Ведуча: Десь там, поза межами цього острова спогадів, вирує складне і не­зрозуміле доросле життя. А тут усе залишилося майже незмінним, простим і зро­зумілим. Ось чому попри всі негаразди, як найдорожчий скарб, пам'ять береже чарівну теплу мить, коли єднаються серця, коли вік і посада втрачають свою вагу та значення, коли живе і вічне - велике шкільне братство.

Ведучий: По-різному склалося життя у кожного з вас. Але доля, мов терпля­чий учитель, кладе чистий аркуш, на якому немає колишніх помилок, і дає всім нам шанс почати все з нуля і писати далі книгу свого життя з великої літери.
Звучить музика.
Ведуча. Шановні гості! Сьогодні гімназія гостинно зустрічає колишніх учнів — випускників    70-х, 80-х, 90-х років та випускників нового - ІІІ тисячоліття.
Ведучий. Зустріч шкільних друзів — це приємні спогади про школу, вчителів, однокласників. Ми вітаємо вас, випускники-ювіляри, зі свя­том. Приємної вам зустрічі з юністю, вчителями, ровесниками!

Ведуча. Дорогі гості!
Ви прилетіли ключем журавлиним
У гімназію, яка так радо вас стрічає,
Тож із вітальним словом щирим
Наш директор вас усіх хай привітає!
Ведучий. Слово надається  Чекулаєвій А.В.
(Виступ.)
Ведуча. Сьогодні свято спогадів і свято сподівань
Минулого й майбутнього —
Прекрасна й світла мить.
Та в мить таку ми згадуємо щоразу
Людей, котрі не з нами тут,
Тих, хто навіки перейшли життя межу,
Та в пам'яті живі і вічно будуть жити.
Ведучий.  Сьогодні в такий день ми не можемо не згадати тих, хто навчався і працював у  нашій школі, ваших однокласників та вчителів яких, на превеликий жаль, нема сьогодні серед нас. Пропонуємо пам'ять про  них вшанувати хвилиною мовчання.
(Хвилина мовчання.)
Ведуча. Школа — дорогий і близький дім для кожного, хто в ній навчався. Цей дім навіки залишається у пам'яті, адже тут минули найкращі роки життя - роки безтурботного дитинства. І навіть через багато років, коли пригадається навчання, дивний промінь торкнеться наших вуст і очей, як сьогодні ваших, дорогі гості.

Ведучий. Це тут росли ви і любили,
Це тут ви юними були
І тут дорослими ви стали,
І звідсіля в життя пішли.
Ведуча. У нас сьогодні день не буденний,
А свято, урочистий зліт,
Прийміть же, друзі, теплий і сердечний
Наш привіт.
Звучить пісня «Дорога додому» (Некрашевич, Р.А. Дзюра)
-----СЛАЙДИ---
 Ведучий. Сьогодні нам особливо приємно вітати  випускників 1970 року Омелянської середньої школи. Ось вже 40 років минає з тих пір, як вступили вони у доросле життя. Зараз – це вже поважні люди, які своєю працею і наполегливістю  досягнули певних вершин. Кожен  має сімю, дітей, а то й  онуків, але в їхній пам’яті, напевно,  залишився теплий спогад про роки їхнього дитинства і  юності.
Ведуча.  Попросимо Вас розповісти про себе. Про те, що відбулося у вашому житті за ці роки.
виступ
Ведуча. Життя одне, та треба так прожити,
Щоб внукам теж співали солов'ї.
Коли є віра, що нема вагання,
Коли любов на все життя одна.
Тож сонця вам, наснаги і дерзання,
Сто літ прекрасних, чистих, як весна!

Ведучий. Для вас  співають ………………………………….........
Пісня_______________
Ведуча. Сьогодні на зустріч із гімназією прийшли випускники, які закінчили навчання З5 і 30  років тому. Поруч із ними завжди були їх класні керівники: Сарайло Галина Василівна та Ікавчук Іван Карпович

Ведучий.   35 років….. – багато це чи мало?..

Ведуча.    І багато, і мало. Роки промайнули з того часу, як полетіли в широкий світ випускники 1981  та 1976 років. Нині це чарівні  жіночки, і солідні чоловіки.. Тож давайте ближче познайомимося з ними. Попросимо їх розповісти про себе. Про те, що відбулося в їхньому житті за ці роки. Просимо вас, шановні, до слова.
(Слово випускникам)
Ведуча. В пам'яті кожного з нас школа нерозривно пов'язана з учителем.
Кожен через  
роки зберіг, проніс у пам'яті щиру, мудру вчительську науку, а почувши голос вчителя ви і сьогодні відчуваєте себе учнями.

 Ведучий. Шановні випускники!
Ми знаємо, вам хочеться зустрітись
З учителями, що вели ваш клас,
І успіхами з ними поділитись,
Й тривогами, що на душі у вас.
Ведуча. І про здоров'я щиро запитати,
І побажати радості й добра.
Уклін земний усім їм передати,
Щоб доля в них щасливою була!
Ведучий. Минають роки, але ми завжди згадуємо і все життя зга­дуватимемо шкільного вчителя — вимогливого, по-батьківськи до­брого. Це він, шкільний учитель, навчав нас і першої літери, і вміння розуміти прекрасне, і палкої любові до своєї Батьківщини. Навчав ро­зумного, доброго, вічного!
Ведуча.
Хай минають вас кривди і біль,
Хай здоров'я росою іскриться.
З святом вас, дорогі вчителі,
Ідеали з країни дитинства.
Ведучий. Для вас у подарунок пісня
                                                  "О, пані вчителько" 

Ведучий.   Двадцять літ а то і більше  вже  минуло,
Двадцять літ, двадцять весен і зим...
І ви знову сюди повернулись,
Щоб зустрітися
в залі оцім.

Ведуча. Для того, щоб ми могли і далі вільно спілкуватись, просимо вас, випускники 1986-го та 91-го  років,  сказати кілька слів про себе

Ведучий. Я думаю, ви здогадалися, що випускники передають естафету знайомства випускникам. Отже, шановні гості, просимо вас розповісти, що приніс вам такий, зовсім маленький період життя довжиною в чверть століття?
                                                                  виступ
Ведуча. То прекрасно, що ви вже батьки,
Не тривожтесь, що ледь постаріли
І, що дні пролітають, як стріли

Ведучий.  Живіть  у мирі, в піснях, і в труді
Приїжджайте до школи на сповідь
Тут чекає вас спогадів повінь,
Тут зустріньте літа молоді.

Ведуча.  То нічого. Що юність від вас
У минуле іде крок за кроком
Хай життя ваше стане уроком
Кожен прожитий день, наче клас.

Ведучий.  Вже не буде канікул у вас
Ваші діти вже сіли за парти
Зважте, друзі, ви чогось ще варті,
Поки юності огник не згас.
Ведуча. Тож -  Ваші діти  вітають вас!
                     
                                                        Пісня «Моє дитинство»
Ведучий. Не біда, що роз'їхались ви,
У дорозі розтративши сили
Т
а ось дружбу шкільну ви не згасили
І сьогодні ви це довели!

Ведуча. Шановні випускники ! Ми віримо в те, що ви стали хорошими людьми, життєва школа найсуворіша. А на сьогоднішньому вечорі ми перевіримо вашу життєву науку і запрошуємо всіх вас на екзамен спогадів дитинства.
                                                                    (білети)

Ведучий.  Але з однією умовою. Відповідайте без підготовки, щиро, відверто. Ніхто не повинне залишитись на осінь чи на повторний курс. А екзаменаційною комісією на цьому екзамені життя будуть всі вчителі та сьогоднішні випускники.
                                                     (Екзамен)
Ведуча.  Шановні випускники... ви, дійсно стали справжніми людьми, за ці роки не розгубили чесності, щирості, гумору. На сьогоднішньому екзамені ви були старанними учнями, заслужили найвищі оцінки. І в нагороду вам даруємо цей танець. Зустрічайте дитячий танцювальний колектив «Надія»
Танець
Ведучий. А зараз вітаємо випускників, які закінчили гімназію    15        років тому
 15 років, як розправили ви крила,
15 років, як залишили свій клас,
 Ці роки, мов би мить, пролетіли,
І сьогодні ми вітаєм всіх вас!
Ведуча. Вітаємо випускників, які закінчили навчання у         1996 році,  та їх класного керівника Семенчук Раїсу Степанівну. Думаю ви помітили, що випуск 96-го  ми розмістили поряд з 86-м. Чому ж так? – запитаєте ви. А все тому, що  Раїса Степанівна сьогодні має статус багатодітної мами – тому поряд з нею сьогодні  два класи, які вона випускала. Мабуть  доречно буде надати їй слово….. просимо Раїсо Степанівно.
Виступ
 Ведучий. У кожного з нас назавжди залишається у пам'яті періоди з дитинства. Отже, дорогі випускники  96 року, ми хочемо, щоб ви поділилися з нами тим, що вам найбільше запам'яталося зі шкільного життя, які веселі історії відбувалися у ваших класах,  як ви навчалися,  як проводили своє дозвілля.
(Виступ)
Ведуча. Хай все буде успішно і надійно,
Хай у всьому щастить неодмінно,
Все в цьому році владнається,
І хай доля, як пісня, співається...
Цей музичний дарунок — для вас. Співає ……………………………………..
Пісня …………..
Ведучий.  А ось випускники 2001 року  особливо нам близькі. Адже вони стали першими випускниками гімназії.

Вдуча. І незважаючи на те, що перед нами сидять солідні люди, але вони для школи, для вчителів завжди залишаються юними, допитливими, сповненими мрій і сподівань дітьми.

Ведучий. Якими ж ви повернулися до нас сьогодні? Якими спогадами з нами ви б хотіли поділитися? Який досвід хотіли б нам передати?

Ведуча. Давайте запитаємо в наших дорогих гостей, чи вдалося їм стати тими, ким мріяли, що їм у цьому допомогло і що вони б хотіли порадити  нам, нинішнім випускникам.
виступ
                                               "Розумники і розумниці"  (1 рік, 5 років, 10 років)
Ведучий. Зараз дуже модні різноманітні телешоу. Тож ми теж вирішили не відставати від моди. Отже, продовжуємо вечір, і у нас в ефірі передача "Розумники і розумниці"                                 
Ведуча.  Запрошуємо на сцену для участі в грі представників від кожного випуску -  починаючи з 2001року, 2006 р. та впускників 2010 р.)                        музика
Ведучий. Завдання для наших учасників буде таке: за 1 хвилину переконати присутніх у залі, що наша гімназія  - найкраща !
Ведуча.  Отож слово мають випускники             виступ
 Ведучий.  Всі наші розумники й розумниці відмінно справилися із завданням!
Ведуча.  І це не дивно. Вони ж - випускники ГІМНАЗІЇ
Ведучий.  А нагородою для вас, дорогі наші учасники, а також подарунком для всіх присутніх буде виступ вихованців драматичного гуртка. Отже, зустрічайте - театр «Марципанів»!!!
Музика - сценка
Ведуча.  Ну от, побачили наших учнів?
Ведучий.  І мабуть згадали свої пустощі, жарти.
Ведуча.  А ще, мабуть, згадали й те, як нелегко було часом зупинити нас, таких непослушних, нашим учителям.
Ведучий.  Але вони все одно справлялися з нами, такими різними і любили нас, незважаючи на всі наші пустощі.
Ведуча
Які терплячі, все-таки, ті класні всі керівники.
Якусь ідею подавали, ходити в школу заставляли.
А ще до пізньої пори робили з вами вечори.
І непомітно вчили вас добру, порядку кожен раз,
І стільки вистачило сили: людей порядних з вас «ліпили».
І поміж іншими людьми хороші, чесні стали ви.
Несли вам серце на долоні, ну а в самих сивіли скроні.

Ведучий.  Отож настав час запросити до слова класних керівників наших випускників.
виступ
Ведуча. Дорогі друзі. Наша школа – це наша історія. У неї велика педагогічна сім'я – наші наставники. Кому завдячуємо тим, що шкільні традиції передаються із року в рік? Звичайно, нашим найстаршим і наймудрішим учителям. Скільки дитячих сердець пройшло через їхні турботливі руки, скільки широких шляхів відкрили ці люди для своїх вихованців.
Ведучий.  Шановні вчителі-ветерани щиро дякуємо вам за довгі роки сумлінної і відданої праці.
 Ведуча. Скромно і велично, тихо і дзвінко
Йшли ви крізь роки – в надії й журбі.
Згадайте ж тепер ваші перші кроки
На Омелянській, такій мальовничій землі.                   (Слово вчителям)
Ведучий.  Мабуть, велике воно, учительське серце, коли на стільки вистачає його. Та й частіше, ніж інше, болить воно ночами, бо вміщується в ньому біль і радість всіх вихованців.
Ведуча.  Огляньтеся, шановні, довкола себе: зерна добра і правди, які ви посіяли, проросли щедро у ваших учнях, що пам'ятають і люблять Вас.
Ведучий.  А подарунком для Вас буде пісняяку співали, співають і будуть співати ще не один десяток літ.  Співають всі!  ( "Вчителько моя, зоре світова ..."),
Ведуча. Ну а зараз, напевно, вже настав час поспілкуватися і з вами, шановні випускники 2006 року.                                   
     Ведучий:  Між іншим  5 років - це  дерев’яний ювілей закінчення школи!
Ведуча:   І що це означає?

Ведучий:     А це означає, що молоде дерево їхньої шкільної дружби вже добре вкоренилося…

Ведуча.  Почало приносити перші плоди…

Ведучий: А ще дерево – це паливо, яке приносить тепло… Тепло спогадів про найбезтурботніші шкільні роки…
Ведуча.  Дерево розпалює вогонь… Шкільне багаття, біля якого так приємно співати під звуки гітари…
Ведучий. Сьогодні цим вогнем ми хочемо зігріти серця тих, хто присутній у цьому залі…
Звучить пісня « Весна»
Ведучий:  Ну от! Молодці! Довели мою _______________(ім’я ведучої) майже до сліз!
Ведуча:  Усе гаразд… То я від щастя – чи не так? Ось бачиш! Збулися наші мрії: пройшло п’ять років і ми знову поруч із нашими випускниками…

Ведучий:    Так… А чи збулися їх мрії?..
Ведуча:   Ось давай їх самих і спитаємо?
Випускники розповідають про мрії, що збулися (2001р.)
      Ведучий    П’ять років – це так мало і так багато…
     Ведуча  Це ваш перший ювілей, шановні випускники 2006 року

Ведучий Ми сподіваємось, що він також залишиться у нашій та вашій пам’яті… І ще через п’ять років ми знову зустрінемось тут і будемо згадувати, згадувати…
Ведуча. Юність — найкраща пора життя. Вона захоплює мріями, дружбою, першим коханням...
Ведучий. О юність, юність молода, барвиста!..
Відео
Ведуча. Ну а зараз, напевно, вже настав час поспілкуватися із героями цього відео ролика -  із вами, шановні випускники  2010 року. Ви сьогодні вперше в якості гостей гімназії.  Як вам у новому статусі…?

Ведучий.  Вітаємо також їх класних керівників Галину Дем’янівну Козак та Анатолія Миколайовича Марчука
    Ведуча.   Минув лише один рік. У вашій пам'яті, сподіваємося, ще свіжі спогади про шкільне життя.
   Ведучий.   Ну зізнайтеся чесно, Ви  ж скучили за школою, правда?
виступ
 Ведуча. Не секрет, що всі вас запам’ятали як веселих і життєрадісних юнаків і дівчат, енергійних і не зовсім слухняних учнів, як активістів, спортсменів, манівців, олімпійців і, звичайно, талановитих артистів. Без вас не обходилося жодне свято, жоден конкурс, жодні змагання.

Ведучий.  Тож нам є на кого рівнятися. Серед вас була чарівна і надзвичайно талановита дівчина, що подарувала нам прекрасну пісню, яка стала 2, неофіційним, гімном нашої гімназії.
Ведуча   Мабуть ви зрозуміли про кого мова….. Так це - Бередін Оля. – автор пісні «Моя гімназія». Ну що, Ольго Юріївно, може згадаємо як це було….
Пісня «Гімназія»
Ведуча: Ми не стомлюємося повторювати, що наші випускники – найкращі… А найкращих  прийнято вшановувати. Тож сьогодні на вас усіх чекає  приємний сюрприз!
Ведучий:  Усі ви запрошені на безпрецедентну подію! Відкриття першої шкільної алеї зірок!
Ведуча:  За традицією, усі Голлівудські зірки залишають про себе пам'ять на віки.
Ведучий: А чим ми гірші?!
Ведуча та ведучий: Увага! Церемонію відкриття першої шкільної алеї зірок оголошуємо відкритою!
Звучать фанфари.
 Вносять рулон шпалер, на внутрішній стороні якого заздалегідь намальовані великі зірки
Ведуча:  Перша вчителька…З  її іменем приходять до нас спогади про школу і через рік, і через десятиліття. Ніжна, добра, щира вона, як мама для всіх нас. Це вона навчила нас читати, писати, думати, навчила нас вчитися!
Тому право першим закласти свою зірку надається  першим учителям наших випускників
Ведучий. Зустрічайте —
 перша вчителька випускників  1986 року – Ющук  Галина Митрофанівна
перша вчителька випускників 1996 року - Онопрійчук Таїсія Анатоліївна
перша вчителька випускників 2001 року - Войтович Світлана Василівна
перша вчителька випускників 2006 та 2010 років - Антонюк Галина Остапівна
                                      Фанфари       Випускники закладають зірку
(Слово надається першим учителям випускників).
  Ведуча:   Ну а тепер я прошу підійти до нашої алеї колишніх випускників та їх класних керівників. Право закласти свої зірки надається вам,  випускники різних поколінь!
Закладання зірок відбувається під пісню ……………………………………….
Ведучий:  Церемонія закладання першої шкільної алеї зірок оголошується закритою! Право на володіння нею передається шкільному музею школи .
Фінал -  пісня  «Загадай бажання»
Ведуча. Запрошуємо вас, колишні випускники, пройтися по ти­хих шкільних коридорах і зазирнути в дитинство, у кожний клас, при­гадати все до найменших дрібниць, щоб залишилось у пам'яті у нас і у вас.
Ведучий. На цьому урочиста частина свята зустрічі шкільних друзів завершується. Дякуємо всім!
Ведучі (разом). До нових зустрічей!



 Сценарій зустрічі випускників 2009


(На сцені парти, за парти сідають по дзвінку учні. Звучить пісня "не повторяется такое никогда". Виходять ведучі)
В. Добрий вечір, дорогі наші випускники!
В. Добрий вечір!
В. Ми недаремно розпочали наше свято цією піснею. Ніколи не можна забути те, що в житті було вперше. А в школі так багато відбувалося перший раз.
В. Перший клас, перша п'ятірка...
В. Перша двійка!
В. Перша вчителька, перше кохання, перше побачення, перші мрії...
В. Іно, а ти пам'ятаєш, у тебе були дві кіски, а я смикав тебе за них!
В. Пам'ятаю! А я завжди мріяла, щоб мама мені дозволила їх відрізати, і я б тоді зробила модну зачіску, і ніхто б тоді не смикав мене за кіски!
В. А цікаво, про що мріяли в школі наші гості, випускники? І чи збулися їхні мрії?
М. Я думаю, ми ми сьогодні це з’ясуємо.
Звучить музика. Виходять учні.
Учень1 Дзвенить дзвінком.
              Це дзвенить шкільний дзвінок
              Щиро, любо і сердечно.
              Під який ви кожен раз
              Йшли у школу, в різний клас.
Учень2 Дзвенить дзвінком.
              Це дзвенить шкільний  дзвінок  
              І ці звуки милозвучні
              Вас зворушили, напевно,
              Бо були колись й ви учні.
Учень1 Дзвенить дзвінком.
              Пролунав шкільний дзвінок, але тепер, дорогі гості-випускники, він кличе не в шумний клас, не на уроки. Він просить пригадати шкільні роки, такі багаті на прекрасні спогади.
Ведуча: Ще раз доброго вечора, дорогі вчителі, випускники різних поколінь! Щороку школа гостинно відчиняє двері, запрошуючи випускників у рідні стіни на вечір-зустріч. Давайте повернемося у ті незабутні роки юності, які залишаються в пам’яті, як перше кохання, перші світанки, перші успіхи і невдачі. Адже саме в школі проводить свої найкращі роки життя людина. Гордиться наша школа своїми випускниками. Роки летять, але наша школа не старіє і пам’ятає всіх своїх випускників.
Гасне світло           слайди
Звучить пісня «Дорога додому»
Ведуча: Слово для привітання надається директору  нашої школи-гімназії Чекулаєвій А. В.
Виступ директора.
Ведучий: У залі нашім свято, зустріч шкільних друзів. Теплий вогник, що гріє наші серця. Та не всі, на жаль, злетілись на наш вогник. Навічно пішли від нас Радей Володимир Іванович, Мельник Всеволод Романович, Титаренко Валентина Пимонівна, Семенчук Олександр Павлович, Котух Галина Панасівна, Ковальчук Віктор Андрійович, Бортник Галина Миколаївна, Марчук Ольга Фадеївна.
Ведуча: Про тих, кого немає вже з нами, про пам’ять їхню посумуємо мовчки.
(Хвилина мовчання).

 Ведучий :Дитинство – маленька безтурботна країна. Кожному з нас доводиться бувати в ній лише раз. І скільки б не шукали цю країну на карті – не знайдем.
Лише приємні і щасливі спогади, мрії мають чарівну здатність повертати нас у дитинство. А ви хочете повернутися?
Звучить музика. Заходять Казкар і Фея.
Казкар: Країна дитинства – країна казкова,
              І часто дорослих вона вабить знову,
              І часто дорослі літають у мріях,
              Вернутись в дитинство живе в них надія.
Фея: Із казкою, любі, не розлучайтесь!
         В далеке дитинство сьогодні вертайтесь.
         Вам казка чарівна підкаже пораду,
         В ній знайдете завжди утіху й відраду.
Казкар: Сьогодні ми дружно пройдемо по казках
              І разом відчуємо дитинства смак.
Фея: Тож зараз на хвильку ми вас залишаємо,
         З казковими героями перед вами постанемо.
Ведуча: Ну, що ж, як бачимо, сюрпризи почались.
Ведучий: І це прекрасно. Нехай вони продовжуються увесь вечір.
Ведуча: Так, звичайно!
Фоном «Зеленеє жито»
Ведучий: А хто ж сьогодні до нас прийшов у гості? Так, я бачу поважних і серйозних випускників 1969 та 1974 років.
Ведуча: А ось випускники 1979 та 1989 років.
Ведучий: А ось там, чуєте, бентежно і прискорено стукотять серця випускників 1994 і 1999 років.
Ведуча : Ну і, звичайно, останні покоління випускників нового тисячоліття – випускники 2004 і 2008 років.
Ведучий . Шановні випускники, гості нашої школи. Ми раді вітати вас на цьому хвилюючому і величному Вечорі зустрічі шкільних друзів. Тож забудьте всі свої щоденні турботи, пригадайте роки юності. Приємного вам вечора, дорогі друзі.
Ведуча:   Голубими птахами у цьому залі злітатимуть сьогодні задушевні, щирі слова, струшують спокій, маревне мерехтіння спогадів, що бентежать думку, чарують душу, навівають згадку про прожиті роки.   В цю мить у кожного в серці щемить спогад про юність. У відцвіті сріблястого дощу несе свої надії новий день. Здається, ще вчора у білому цвіті буяла весна, а зараз ви ступили в літо, що котиться в душу, думку, долю.
Ведучий:  Кожен з вас має місце в житі, сім’ю. Та в кожного бентежно стукає серце при згадці про шкільні роки, які вже 20 літ пливуть від вас у вічність. З’являється бажання відшукати пристань, пройти шкільним коридором, посидіти за своєю партою, зустрітися в рідному класі.
Ведуча: Сьогодні нам особливо приємно вітати  випускників 1969 року Омелянської середньої школи. Ось вже 40 років минає з тих пір, як вступили вони у доросле життя. Зараз – це вже поважні люди, які своєю працею і наполегливістю  досягнули певних вершин. Кожен  має сімю, дітей, а то й  онуків, але в їхній пам’яті, напевно,  залишився теплий спогад про роки їхнього дитинства і  юності.
Ведучий:  Мов пташенята з рідного життя  ви випурхнули зі своєї школи
                        Життєвий плин вам затишку не дав,
Бо ви пішли на зустріч щастю й долі.
Ведуча:  А випуска_____  цих пташенят________________________________
Ведучий: Шановні випускники, розкажіть, будь ласка, як тоді в далекому 1969 році проходили ваші шкільні будні і чим особливим запам’яталась вам школа?
Виступ
Дякуємо вам за хороші слова і даруємо вам ………………………………?????

Пісня про дитинство
Звучить музика. Вибігають Мальвіна і Буратіно.
Мальвіна: Добрий вечір, усім вам, любі друзі !
Буратіно: Ми прийшли до вас у гості!
Мальвіна: Чи усі впізнали нас?
Буратіно: Звісно! Ми – Мальвіна і Буратіно.
Мальвіна: Нам потрібна ваша допомога.
Буратіно: Казкова Фея допоможе нам знайти Золотий ключик, якщо ми виконаємо її завдання.
Мальвіна: Але без вас, випускники , нам не обійтися.
Звучить музика. Виходить Фея.
 Фея: Завдання зовсім нескладне. Ось ромашка. Відриваєш пелюстку і даєш відповіді на запитання.
Випускники за бажанням виходять на сцену або учні ідуть у зал
( до столів  1979, 1974, 1989 р.)
                                          «Ромашка»
Запитання 1.
1.Чи запам’ятали ви свою першу вчительку? Як її звали?
2.Ваш улюблений предмет.
3.О котрій годині розпочиналися уроки?
Запитання 2.
1.Скільки вікон ви повибивали під час навчання?
2.Чим запам’ятався вам випускний вечір?
3.Як звали вашого сусіда по парті?
Запитання 3.
1.Чи закохувалися ви в своїх однокласників?
2.Який клас шкільних років ви запам’ятали найбільше, чому?
3.Чи здійснилися ваші мрії?
Запитання 4.
1.Скільки учнів у вас було в першому класі?
2.У кого ви б хотіли попросити вибачення і за що?
3.Чи користувалися ви шпаргалками і коли?
Запитання 5.
1.Чи списували ви завдання? У кого?
2.Щоб ви побажали усім присутнім?
3.Хто ваш улюблений вчитель?
Запитання 6.
1.Який ваш улюблений урок?
2.Як звали вашого класного керівника?
3.Чи хотілось би вам знову стати школярем?
Фея: Молодці випускники!
Мальвіна: Велике спасибі вам! Ви врятували казку!
Фея: А вам я повертаю Золотий ключик.
Буратіно: Бувайте здорові! Залишайтесь щасливими.
Фея: Ви гарно попрацювали випускники, а всі старання мають нагороджуватися. Отож для ва звучить пісня.
Співає Мальвіна

Сценка
Діючі особи: Батько, мати, син, донька.
Батько сидить, читає газету. Мати тягне сина за вухо, той кричить: «Пусти, я більше не буду!»
помилуйся на нього! Ану, розкажи батькові, за що ти в школі вдарив дівчинку?
-А чого вона? Ми гралися в Адама та Єву, а замість того, щоб мені віддати яблуко, сама його з-їла-а-а-а!
біжи візьми в кошику яблуко і не смій більше бити дівчаток.
Син вибігає. Батько, усміхнувшись, знову читає газету. Заходить донька.
-Тату, а чому йде дощ?
- Підеш до школи –дізнаєшся.
-Тату, а в Баби Яги є бабенята?
- звідки я можу знати?
- Тату, а навіщо коняці коси на плечах?
- Запитай у коняки.
- Тату, а мотоцикл не любить цукерки?
- Не знаю, я його не запитував.
- Тату, а ти не сердишся, що я тебе про все питаю?
- Що ти, моя доню! Як можна? Адже чим більше запитуватимеш, тим більше знатимеш!
Заходить мати , за нею син.
- Мамо, наші всі будуть на затемнення сонця дивитись. Можна і я піду з ними?
-Можна, іди, тільки не підходь близько. От же непосидюще! Хоч би швидше канікули закінчились.
Заходить донька.
-Донечка, що сталося? Ти схвильована? Хто посмів тобі зіпсувати свято першого дзвоника?
- Свято? Нічого собі свято! Чого ви не попередили мене, що це не на один день, а на цілих дванадцять років?!
Заспокоює доньку. Донька виходить. Діти сміються за сценою.
-Жінко, чого це вони так розходились?
- Та знайшли твого щоденника за сьомий клас.
Батько чухає потилицю, мати сміється.
- Пам’ятаєш тату, ти казав, що у тебе колись були погані оцінки
- Чого це ти раптом згадав? - Просто подумав, що історія повторюється…
- Ану показуй свій щоденник, ледацюга. Охає, хапається за голову.
-Тату, як ти думаєш, це спадковість, чи поганий вплив середовища?
Мати заглядає у щоденник.
- Двійка з історії! Жах! Я сама піду до вчителя. Ну звідки дитині знати, що було двісті років тому?
Учень2 Дорогі випускники! Наша школа – це наша історія. Закінчення школи, сім’я, виховання дітей… Підбиваючи підсумки, люди завжди відтворюють у пам’яті етапи пройденого шляху, про який ми нагадали вам сценкою.
В.2. Шановні випускники! Ваші стежки – дороги злилися сьогодні в одну, єдину, яка вас повернула в дитячо-юнацькі роки, привівши до храму науки, до рідної школи! Тут все, як колись: дзвінко щебече дітвора, заклопотані вчителі... Та ви вже не ті. За вами – дороги життя, такі різні і такі нелегкі... Як посивіли ваші вчителя. Ніхто не в силах зупинити час. Та сьогодні вам належить творити диво: ви не тільки зупините час, ви повернете його назад, в ті найщасливіші роки, коли світ переливається кольорами веселки, пробуджуючи в кожному серці веселкові надії. То ж бажаю вам приємної мандрівки в шкільні роки!
В.1. Найближчою людиною в школі для вас, звичайно, був класний керівник. Саме про класного керівника залишилось найбільше спогадів. Чи не так?
 В. А ще, мабуть, варто згадати й те, як нелегко було часом зупинити нас, таких непослушних, нашим учителям.
В. Але вони все одно справлялися з нами, такими різними і любили нас, незважаючи на всі наші пустощі.
В. Отож настав час запросити до слова класних керівників наших випускників.
В. Запрошуємо класного керівника випускників 1989 року Мельник Софію Михайлівну.
В. Класного керівника випускників 2004 року  Сімороз Людмилу Федорівну.
В. Класного керівника 2008  - Рибалкіну Тетяну Миколаївну,
В. Дорогі наші вчителі! Ми, провчившись у школі 10 років, зробили висновок, що саме класні керівники - найвинахідливіші люди. Ви умієте знайти вихід із будь-якої ситуації!
В. І головне, завжди винні - ми, а праві - ви. Отже, вам слово.  (виступ)
В. Щоб ще раз підкреслити вашу рису винахідливості, проведемо бліц-опитування. Отже, зараз без обдумування дайте відповідь у 2-х словах! Якими були ваші випускники? Які їхні найхарактерніші риси?  (коротко - відповідь)
В. І ще одне питання. Що б ви побажали своїм випускникам? Повторюватися не можна!                                           (відповіді)
В. Дорогі наші вчителі! Спасибі вам за ваше тепло, доброту, за щедрі й віддані серця!              (квіти).????поперед. випускн. Щоб дарув квіти в цей момент
В. А ми даруємо вам пісню ___________________________________________
                                      
                                  Під муз    Виходить Червона Шапочка.
- Привіт всім. Вибачте, що вас потурбувала. Я йшла до своєї бабусі та заблукала. Зустріла мене Фея та мої пиріжечки зачарувала. Стали вони кам’яними, їх ні вкусити, не зламати. Якщо ви мені допоможете відгадати загадки, то врятуєте мене і бабусю від злого вовка.
Загадки.
1.Дуже я потрібна всім –
   І дорослим, і малим.
   Всіх я розуму навчу,
   А сама завжди мовчу. (Книга)
2.Чистенькі віконця сміються до сонця,
   Діточки довкола, це наша люба… (школа).
3.Виводить букви і слова
   Усім потрібна штучка.
   В руці виблискує здаля
   Зручна учнівська… (ручка)
4.Невелика деревина,
   Із графіту середина,
   Всім потрібна, щоб писати
   І картини малювати. (Олівець)
Червона Шапочка: От і все, пиріжки стали пухкенькі і м’якенькі. Бачу, ви дуже розумні.
Фея: А це і не дивно, вміє наша Омелянська  школа навчити.
Співає Червона Шапочка.  ???????????______________________________
Звучить музика. Заходить Принц і тримає туфельку у руках. (до столів 1994, 1999, 2004 р.)
Принц: Високоповажні гості! Радий вітати вас у цьому залі. Я бачу, усі ви такі щасливі. Дуже радий за вас! А я шукаю свою кохану, свою Попелюшку.
А знайду я її тільки тоді, коли разом з іншими люблячими серцями розгадаю ось ці ситуації. Я відчуваю, що ваші серця сповнені ласки, ніжності і любові.
Ситуація1.( Написано на серці.)
Ви в 8-му класі. Вам дуже подобається однокласниця, але вона по-перше: вища від вас на цілу голову, по-друге, кругла відмінниця, по-третє, абсолютно не звертає на вас уваги, а вам дуже хочеться запросити її на дискотеку…
Як ви це зробите?
Ситуація 2.
У вас – перше невинне кохання, взаємне. Одного разу ваша кохана запросила вас на чашку кави, але (не знаємо для чого) замість цукру насипала солі.
Як ви сприймете цей вчинок?
Ситуація 3.
Вам запропонував дружбу хлопець, до якого і ви не байдужі. Але ваша найкраща подруга поділилася секретом, що закохана у нього до безтями…
Як ви вийдете з такого складного положення?
 Після ост. відп. звучить музика. Заходить Попелюшка. Принц взуває їй туфельку.
Попелюшка: Велике спасибі вам, випускники, за те, що поєднали два люблячі серця.
Принц: Прощавайте, та лиш добром нас поминайте.
Ведуча: В дарунок прийміть пісню від Попелюшки.
Співає Попелюшка О Бердін
Ведучий: Вперше в якості гостей гімназії наші друзі, з якими ми ще вчора сиділи разом за партами – випускники 2008 року, класними керівниками яких були Клименко О. М. та Рибалкіна Т. М. Ми раді вітати їх в цих рідних стінах.
- Ще вчора вам дзвенів дзвінок
                                   І впали вам дороги дальні
        Життя дало вам перший свій урок
                                   А успіх і невдачі не останні.
Ведуча: Просимо вас, розкажіть про свій вибір, про перші кроки у самостійному житті.                  (виступи)
Ведучий:  Дякуємо всім вам, що поділились із своїми спогадами, ми уважно  cлухали вас. Але ще уважніше, з теплими посмішками,
 із любов’ю в очах слухали вас ваші наставники, наші любимі і дорогі вчителі. Адже ви – це їхня молодість, ви – частинка їх, що залишилася з своїми учнями.   (надати слово РибалкінійТ. М.)
Ведуча:  Дорогі наші випускники! Усі ці шкільні роки поруч із вами були ваші старші друзі і наставники-учителі.

Ведучий: Шановні наші, дорогі учителі! Ми сьогодні від імені всіх присутніх, адже кожен із присутніх тут свого часу були учнями, від імені кожного серця, від імені юності нашої щасливої, від імені нашого дзвінкоголосого дитинства вам говоримо: дякуємо, дякуємо, дякуємо…
(пісня «Сільська школа»).
Учень.   Минають роки за роками    щасливі радісні, сумні,
Та рідна школа завжди з вами   вона у кожного в душі.
У її стінах ви зростали, мужніли, пізнавали світ
Тут мудрості скарби шукали  й були захищені від бід.
Сьогодні кожен все шукає   чогось в житті... минає час...
Та знаєм: школа вас чекає  гостинно просить в гості вас
Учні.       1. Хай вам зорями ранки всміхаються
Доля зі старістю хай не стрічається
І щоб на домашній поріг  не подав печалі холодний сніг
2. Літа, літа, чом ви не журавлі?    Чом вас не можна з вирію вернути?
Чом юності щасливі, добрі дні  вже стільки літ не мож ніяк забути.
3.      Бажаєм, щоб щастя вам усміхалося
Щоб горе дороги до вас не знало.
Хай завжди і всюди добро вам буде
Хай люблять, шанують вас добрі люди
Отож не сумуйте, в журбу не вдавайтесь
І так, як сьогодні, завжди посміхайтесь.
4.      Хай буде хліб і сіль у домі  хай радість б’є, мов джерело
Щоби ніколи від утоми  у вас не морщилось чоло.
5.      А небо за вікном – бузковий цвіт
Так світиться, так ніжно голубіє
Нових вам днів, нових щасливих літ
Хай душу завжди осяває мрія, хай будуть діти, внуки біля вас
Живе між вами і любов, і згода  ідобрий день вам нині, в добрий час
З роси й води вам нині, в добрий час,
З роси й води, як мовиться в народі.
6.      Хай вас зігріває людська теплота
І стане світ для вас теплом любові
Росиці вам з кленового листка
Зерна добірного з пшениці золотої
У далі світлої та молодої
Щоб ви були веселі та здорові
На довгий вік, на многії літа.     (Звучить «Шкільний вальс»)
Ведучий:Друзі, вам пісня лунає, як згадка,
Друзі, мелодія лине для вас
Полиньте в цю мить в юні роки,
Танцюйте школярський свій вальс.
(Випускники танцюють)   
Ведуча: Ми завершуємо наше свято-зустріч. Ми хочемо ще рар від щирого серця, від усієї душі побажати вам доброго здоров’я, щастя, успіхів, веселих зустрічей з колишніми однокласниками. Пам’ятайте! Ви завжди бажані гості в нашій школі. До нових зустрічей.
Звучить пісня  «Зорепадом лететь роки»

1 комментарий: