Волонтерство

   
У 2016-2017 навчальному році учні, учителі, батьки Великоомелянського НВК «школа-гімназія»    продовжили  волонтерську діяльність
 21 грудня відбулася акція «Волонтерський вареник».  Усі небайдужі  долучилися до доброї справи та наліпили вареників, щоб  підгодувати бійців АТО чимось домашнім, зігріти їх теплом наших сердець. Напередодні гімназисти принесли борошно, смалець, сало, начинку для вареників. У приміщенні шкільної їдальні зібрались учні, учителі, працівники закладу, батьки. Усі разом наліпили близько чотирьох тисяч вареників. А ще учні намалювали малюнки, виготовили новорічно-різдвяні листівки та зібрали новорічні гостинці ( варення, домашня консервація, чай, кава). Цього ж дня волонтери із громадської організації «Самооборона Рівненщини» повезли дарунки для тих, хто захищає східні кордони України.
Разом ми переможемо!


Твори добро й воно тобі повернеться!...
(квітень 2016)

















 Члени дитячої організації Республіка добрих справ 
напередодні дня Св. Миколая 
відвідали вихованців дитячого садочка із виставою









Упродовж 21-25 грудня у Великоомелянському НВК «школа-гімназія» пройшла акція «Привітай солдата». Вихованці малювали новорічно-різдвяні листівки із привітаннями для воїнів АТО. Діти власноруч виготовили листівки, в яких висловили слова вдячності воїнам-захисникам та побажали нашим героям з перемогою повернутися до рідних домівок. Просто так листівки неможливо прочитати, діти пишуть слова, які беруть за душу. Щирі, не лукаві слова подяки воїнам, захисникам, охоронцям, які захищають нашу Вітчизну від посягань ворогів,  завдяки яким ми сьогодні тут в мирі. А також  учні   зробили  новорічні  прикраси, сувеніри воїнам АТО, вклавши в них теплоту своїх сердець, зібрали продукти харчування ( варення, консервації тощо).
28 грудня  у заклад завітали волонтери із громадської організації «Допомога армії – Рівне», і школярі  передали  їм листівки, вироби, зібрані продукти, які вони віддадуть нашим бійцям на Сході. Найзаповітніша  мрія  учнів у 2016 році, щоб закінчилася війна  і  куля ворога   не зачепила нікого, щоб усі повернулися живими.
Молчанець Ірина, 
 голова учнівського парламенту 


  


“Діти-янголи Миру” – Великоомелянський НВК





Всеукраїнська освітня капанія "Голуб миру"














У вересні учні нашої гімназії долучилися до акції "Голуб миру". Згодом ми були приємно здивовані звісткою, що саме наш "голуб" потрапив у підсумкове відео приурочене Дню миру 2014 року. Ось лист-подяка від організаторів акції.
Вельмишановні пані та панове!
Висловлюємо найщирішу вдячність за участь у Всеукраїнській освітній кампанії «Голуб миру» 2014 року та цікаві звіти щодо її проведення. 
Аби засвідчити участь кожного навчального закладу в акції, частина отриманих матеріалів була включена у підсумкове відео приурочене Дню миру 2014 року. З технічних причин фото та відеоматеріали не були використані нами у повному обсязі. 
Переглянути відео можна за посиланням 
Інформація про акцію розміщена на сторінці ООН в Україні на facebook - 

Ознайомлюйтесь із новинами та інформацією про кампанії ООН в Україні на сайті http://www.un.org.ua/ua.
Приєднуйтесь до ООН в Україні на facebook https://uk-ua.facebook.com/UnitedNationsUkraine та слідкуйте за подіями через twitter @UN_Ukraine.

Дякуємо Вам за співпрацю та активну участь в популяризації ідей миру та примирення!

Зичимо Вам миру та добра!



Ланцюг Миру



Допомагаємо обездоленим дітям Луганщини






Благодійний ярмарок 2015  27.03














У Великоомелянському НВК «школа-гімназія»  працює волонтерський осередок «Золота перлина». Його створено для поширення організованої, цілеспрямованої добротворчої діяльності учнів з надання  допомоги одиноким літнім людям, дітям-сиротам, інвалідам та ветеранам.
Осередок виконує такі функції:
- опікується ветеранами, одинокими пенсіонерами, вдовами (учні допомагають по господарству, вітають зі святами);
- відвідує дитячий будинок у с. Ясениничі (збір подарунків, гостинців, благодійні концерти);
- організовує благодійну діяльність: збір коштів для підтримки одиноких людей похилого віку. З цією метою проводиться щорічний благодійний фестиваль «Золота перлина», інші благодійні акції «Різдвяний ангел», «Великодній кошик».
Надзвичайно цікаво і захопливо проходить благодійний фестиваль, під час якого проводяться ярмарки, де можна придбати солодощі та інші кондитерські вироби. А після ярмарки  відбувається благодійний концерт, на який запрошуються одинокі  люди похилого віку, інваліди та багато гостей, які теж не залишаються байдужими.
На кошти, зібрані упродовж благодійного фестивалю, закуповуються продуктові набори  одиноким  людям. Проводиться фестиваль зазвичай напередодні Великодніх свят, і наші подарунки є досить доречними.
Цікаво і змістовно проходять зустрічі з дітьми дитячого будинку       с.Ясениничі, де нас завжди радо приймають.
Наші волонтери відвідують також мешканців будинку престарілих, що знаходиться  у с. Дядьковичі, приносячи завжди добрі побажання, радість і гарний настрій. А також опікуються дитячим садочком – вітають малечу з Днем св. Миколая, відвідують з ляльковими виставами маленьких вихованців.
У 2007 році за запрошенням Міжнародного благодійного Фонду «Україна 3000» наш волонтерський осередок взяв участь у конкурсі благодійних проектів «Добро починається з тебе» і став переможцем першого  відбіркового туру.

Проект «МИ – НЕ БАЙДУЖІ!»
допомоги ветеранам  та  одиноким людям похилого віку села

У нас в селі живе багато  людей похилого віку, які залишились без опіки своїх найближчих родичів. Це ветерани війни, праці, окремі з них - інваліди, які потребують постійної соціальної допомоги та уваги. Віддалене розташування служб соціальної допомоги, догляду за ними, вік, проблеми зі здоров'ям ветеранів спричинили обмеженість їхнього соціального спілкування, в окремих випадках навіть ізольованість.

Мета проекту - налагодити допомогу людям похилого віку, активізувати соціальне спілкування із застосуванням клубних та інших форм роботи силами учнів нашої школи.
Завдання проекту:
призначити з числа членів волонтерського осередку волонтерів за місцем проживання ветеранів праці та війни, людей похилого віку, які потребують соціальної уваги та допомоги;
установити порядок відвідування ветеранів у позаурочний час;
організувати запис спогадів ветеранів, установити їх участь у трудових і військових справах і оформити папку;
підготувати матеріали на основі проведеної роботи;
ознайомити із зібраними матеріалами вихованців, громадськість.

Очікувані результати:
у вихованців змінюватиметься ставлення до людей похилого віку;
учасники проекту набудуть навичок брати інтерв'ю, ставити запитання, фіксувати відповіді на запитання за допомогою різних записуючих пристроїв;
учні навчаться співпрацювати з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та іншими позашкільними установами;
учасники проекту дізнаються про соціальні проблеми одиноких людей і шляхи їх вирішення;
розвиватимуться комунікативні вміння й навички.

Учасники проекту: учні 5-11 класів,  класні керівники,  педагог-організатор, батьки.
Цільова група, яка буде задіяна у проекті:  люди похилого віку, інваліди, ветерани, діти війни з особливими потребами.
Строк виконання - упродовж навчального року.
Опис діяльності
І етап – підготовчий :
обговорення теми проекту, визначення завдань;
створення мережі волонтерських груп;
організація соціального патронажу людей похилого віку.
ІІ етап - збір необхідної інформації (жовтень – травень):
збір та узагальнення інформації про людей, які потребують соціальної допомоги;
налагодження контактів з місцевими соціальними службами;
закріплення ветеранів за волонтерськими загонами;
відвідування ветеранів;
запис спогадів ветеранів війни, праці про події в історії села;
збір матеріалів.

ІІІ етап - планування; ключові моменти діяльності

На цьому етапі укладається план діяльності з урахуванням найважливіших моментів: організація допомоги ветеранам та одиноким людям, збір інформації їх життя, налагодження зв'язків з органами місцевого самоврядування, соціальними службами тощо.

IV етап - діяльність; вирішення проблеми

Приступаючи до реалізації проекту, члени активу волонтерського осередку «Золота перлина»  вийшли з пропозицією до місцевих органів самоврядування про започаткування даного проекту. На спільній зустрічі за участю представників Великоомелянської сільської ради та лідерів учнівського самоврядування, учасників проекту у вересні  було проведено обговорення моделі проектної діяльності, визначені шляхи співпраці. Шляхом опитування і подвірного обходу  учні ознайомилися з особливостями кожної людини, що потребує допомоги, з'ясували, якою вони володіють інформацією про історичні події, чим займаються у вільний час, яким видом мистецтва чи ремеслом захоплюються, якої посильної допомоги потребують, яким чином спілкуються між собою. Після отримання інформації заповнили «Волонтерський маршрут» - карту, в якій визначили можливі форми волонтерської діяльності стосовно тієї чи іншої особи.

Наступним кроком став збір та узагальнення спогадів  людей про події в історії села, оформлення «Літопису» у вигляді  папки, проведення серії заходів у формі зустрічей.

V етап   презентація результатів діяльності
На початку квітня  проведено благодійний фестиваль «Золота перлина», де під час благодійного концерту зібрані спогади ( оформлені у вигляді газет, буклетів) учні продемонстрували у шкільному фойє. Ці матеріали виставлялися також напередодні Дня людей похилого віку (жовтень ); презентувалися стенди, присвячені ветеранам  у будинку культури, до Дня перемоги (травень ) тощо.

VI етап - оцінювання успішності проекту (травень – червень )

На цьому етапі учасники проекту аналізують свою діяльність, обговорюють, що вийшло, а що ні, як покращити роботу з ветеранами та одинокими односельцями та залучити до неї не тільки учнів школи, а і громадські організації, меценатів, соціальні служби тощо.

















Комментариев нет:

Отправить комментарий