Шкільні новини

Шевченківський тиждень

Літературно-музична композиція "Шевченкове слово"




Шевченківські свята у Зоряній республіці





  10 березня зоренята  привітали усіх зі святом весни...





... було дуже весело...

А ще цього ж дня ми долучилися до флешмобу 
"Тризуб - це україна"


Тризуб - Україна! Trident is Ukraine!


Конкурс україночок 

пройшов у Республіці добрих справ 9 березня
наші маленькі господиньки довели, що їм немає рівних - перемогла дружба!








Посвята у зоренята 2017


    Увага! Увага! Мерщій всі на свято!

Країну свою створили малята
Живуть в ній малі зоренята
«Республіка зоряна» зветься вона.
Віднині наша Зоряна республіка поповнилась аж двома загонами  чемних, уважних, працьовитих і допитливих зореняток - загін "Веселка" та загін "Чомучки"
 Вітаємо наших зоренят у Зоряній республіці. Зичимо їм  здоров'я, щастя багато та веселих подорожей зоряними планетами.  Нехай несуть тільки  радість школі та своїй родиніХай добре живеться нам всім в Україні!




  
Усі наші зоренята переконані, що правила поведінки завжди залишаються обов’язковими для всіх, бо:

На доброті існує світ,
І добротою пахне хліб
І мирне небо. В школу йти –
Це також вияв доброти.
І саме про це була  одна повчальна історія, яку показали вихованці драматичного гуртка
Вистава «Пригоди поросятка»






А вже весна не за горами... зоренята готуються  до зустрічі птахів!





 



День рідної мови у Великоомелянському НВК

Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть.
 В. Сосюра
       «Рідна мова дорога людині, як саме життя», — говорить народна мудрість. Без мови не може існувати народ, його культура. Ми — українці — горді з того, що маємо свою державу, свою мову, волю. Кожен із нас — патріот своєї країни, бо любить її, поважає її закони і повинен боротися за чистоту рідної мови.
      21 лютого у Міжнародний день рідної мови у Республіці добрих справ відбулася інтелектуальна гра «Знавці рідної мови». Змагалися дві команди «Мовознавці» та «Чорнобривці».  У виконанні дітей звучали  поетичні рядки про українську мову,  линули пісні про рідне слово. Гімназисти  брали участь  у цікавих конкурсах: згадали  прислів’я,  приказки та скоромовки, відгадували загадки, спробували себе у ролі письменників. А насамкінець   команди   підготували промови «Зізнання в любові українській мові».  Перемогу в інтелектуальній грі здобули учні 1(5)-А класу. Але найголовніше те, що усі учасники та  глядачі  усвідомили, що  треба слідкувати за своєю мовою, розвивати мовлення, намагатися зробити його образним, яскравішим. Адже постійне удосконалення своєї мови – це ознака освіченості та загальної культури людини.



Пам’яті героїв…

20 лютого у Великоомелянському НВК «школа-гімназія» відбулись тематичні заходи,  присвячені Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Зранку учні та вчителі вшанували подвиг  Героїв Небесної Сотні під час  тематичної лінійки «Пам’яті героїв…», яку розпочали виконанням Гімну України. Усі зібралися разом, щоб у скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.
         Їх  назвали «Небесною Сотнею», тому що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух   не зламати, а народ  ніколи не скорити. Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там,  на небі, вони усміхнуться разом із нами. «Слава Україні — Героям Слава, Слава Героям Майдану», — ці слова лейтмотивом  прозвучали на заході.  Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.
Члени учнівського парламенту у фойє облаштували фотовиставку «Небесна Сотня», біля якої горіли лампадки, щоб  кожен зміг  торкнутися  цього священного вогню - частинки вічного. Світло цієї свічки - данина тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.
Герої не вмирають!!! Вони завжди будуть в наших серцях. У країні уже з’являються перші вулиці та площі, названі на честь героїв Майдану. Нехай пам’ятають про наших героїв, що за волю поклали безцінне життя, що творили історію, наше минуле, у яке вже нема вороття.
Ми будемо їх пам’ятати вічно за мужність, подвиг, проявлені в боротьбі за мир в Україні. Віримо, що єдність України, скріплена кров’ю незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Вічна пам’ять героям!
Слава Україні!




Операція "Синичка" у Зоряній республіці

Справжні зоренята про своїх пернатих друзів не забувають!





А в Републіці добрих справ теж "не пасуть задніх" 
і долучаються до акції "Допоможи зимуючим птахам"



Зустріч поколінь 2017

        4 лютого відбувся вечір-зустріч з випускниками. Вперше в історії нашого села до школи прибув потяг з цікавою нумерацією вагонів: 50, 40, 30, 20, 10 та 1. І ми радо привітали пасажирів цього чудового потяга на станції Великоомелянського навчально-виховного  комплексу “школа-гімназія» – випускників 1967  та 1977,  1982 та 1987 , 1997 та  1992, 2012, 2007 років та  випускників 2016 року. У цей день усі наші  гості  мали  можливість створити диво: вони не тільки зупинили час,  а й  повернули  його назад,   у ті найщасливіші роки, коли світ переливається кольорами веселки, пробуджуючи в кожному серці надії, та за допомогою Машини часу здійснили приємну мандрівку в шкільні роки!









Різдвяної ночі хай Ангел Господній засіє все щастям у Вашій господі. Вашу світлицю сяйвом осяє, з неба дарунки щиро складає: віру - в серця, вічність - у душу, мудрість - у скроні, статку - в долоні. Смачної куті, щастя в житті, дзвінкої колядки і ніякої біди.
З Різдвом Христовим!

Казкові канікули...

                                                   Гімназія колядує... 






11 січня 2017 року відбулися загальношкільні  батьківські збори, на яких обговорили питання організації харчування та підвозу учнів  під час навчального процесу, звернули увагу на вимоги до ведення щоденників, ознайомили присутніх із особливостями проведення ЗНО у 2017 році.
 Вас з Різдвом вітаємо,  
 Вам добра бажаємо.
 Хай у домі буде тепло,
 Хай дзвінкий лунає сміх,

 Засіки хай будуть повні,
 Щоб нагодувати всіх.
 Вас з Різдвом вітаємо,
      Щастя вам бажаємо!
 Такими словами  привітали батьківську громаду із різдвяними святами учні, заспівали українських колядок й побажали:

Щоб  радість, кохання наповнили дім, 
Й оселилося  щастя і спокій у нім! 

Христос народився!   Славімо його!


У 2016-2017 навчальному році учні, учителі, батьки Великоомелянського НВК «школа-гімназія»    продовжили  волонтерську діяльність
    21 грудня відбулася акція «Волонтерський вареник».  Усі небайдужі  долучилися до доброї справи та наліпили вареників, щоб  підгодувати бійців АТО чимось домашнім, зігріти їх теплом наших сердець. Напередодні гімназисти принесли борошно, смалець, сало, начинку для вареників. У приміщенні шкільної їдальні зібрались учні, учителі, працівники закладу, батьки. Усі разом наліпили близько чотирьох тисяч вареників. А ще учні намалювали малюнки, виготовили новорічно-різдвяні листівки та зібрали новорічні гостинці ( варення, домашня консервація, чай, кава). Цього ж дня волонтери із громадської організації «Самооборона Рівненщини» повезли дарунки для тих, хто захищає східні кордони України.
Разом ми переможемо!
    


 Святий Миколай, до нас завітай!

  19 грудня у нашій школі  було по-особливому святково і якось навіть таємничо-загадково. Адже до Зоряної республіки  завітав святий Миколай , приніс гостинці, розповів цікаві історії. А допомагали йому  Зірочки та ангели. Вони розповіли нам, що святий Миколай є «старшим» серед святих: опікується воїнами, володіє ключами від неба. Але більшість часу він проводить на землі, допомагаючи бідним у скруті, мандрівникам – у дорозі, мореплавцям – на морі. У ніч на день Святого Миколая святий розносить подарунки та підкладає їх під подушки. Солодощі, яблука, горіхи та печиво дістаються лише слухняним дітлахам. Тим же, хто цілий рік пустував, святий Миколай підкладає під подушки різочки як попередження на наступний рік. А визначити, кому дарувати горішки, а кому – різки, йому допомагають ангели. Напередодні свята вони ходять і шукають усіх, хто чемно себе поводив. У нашій школі ангели зустріли трьох мишенят. Та вони подивилися у «Книгу справ земних», і з’ясувалося, що мишенята погано себе поводили. Потім зустріли Лисичку-сестричку, яка теж виявилася хитрющою і хотіла обманути ангелів, щоб отримати подарунки, але їй це не вдалося. Ангели дуже засмутилися, бо думали, що свята вже цього року не буде, адже скільки не ходили, а чемних дітей не знайшли. Але потім з’ясувалося, що таких дітей є дуже багато у Зоряній республіці. Ангели так і записали про це до «Книги земного життя». А ще ми дізналися про цікаву історію, яка відбулася напередодні свята Миколая в одній родині. Оля, Петрик і Марійка чекали повернення з роботи мами, готувалися до уроків та виконували домашні обов’язки. Вони теж переконалися, як любить їх святий Миколай, коли вони гарно вчаться, слухають маму, є чемними та добрими дітьми. Свято ледь не зіпсували нам Антипко і мале чортеня, але святий Миколай і ангели не дозволили їм це зробити. Прогнавши їх, святий  Миколай звернувся до дітей з проханням: «Учіться, діти мої, пам’ятайте слова нашого великого поета Тараса Шевченка: «І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь». Слухайте маму і тата, любіть свій народ, свою Україну і будьте вірними її синами і дочками. Це буде для мене і для всіх святих найбільша втіха. За рік прийду знову до вас на цю багатостраждальну українську землю, буду благати Господа, щоб він послав нам щастя, здоров’я, а всьому українському народу миру, добробуту, щастя, надію на кращу долю». Вручивши дітям подарунки, святий Миколай поспішив в інші села та міста, де його чекали чемні дітки.
     




Ой, на Андрія Калиту кусали та про долю питали...






До Дня Збройних Сил України

Знати історію свого народу, значить впевнено дивитися у майбутнє. А нашому народу є чим пишатися.
До Дня Збройних Сил України у Великоомелянському НВК «школа-гімназія» 7 грудня  були проведені  Козацькі забави у Зоряній республіці , де змагалися маленькі козаки 3-х класів
Ідеєю заходу був не лише фізичний розвиток  наших зоренят, але й прагнення прилучити учнів до національних традицій, звичаїв та обрядів; загальнолюдських цінностей козацької моралі.
Адже, приклади козацтва здатні формувати у молодого покоління твердість, витривалість, уміння долати життєві труднощі, характер, силу волі, лицарські якості.
А 9 грудня зійшлися у двобої лицарі 6-х класів – у Республіці добрих справ  відбувся Лицарський турнір. Шляхетні й привітні лицарі змагалися у різних конкурсах і показали себе ввічливими, добрими, чесними та справедливими.




До 25-річниці загальнонаціонального референдуму

01.12.2016
         У кожного з нас є своє родинне вогнище, є дім, в якому ми живемо. А ось коли скласти наші маленькі батьківщини, вийде велика держава – Україна. Це – наша земля, наш рідний край, наша країна з талановитими людьми, із чарівною піснею, що дивує весь світ, із мальовничою природою, багатющими народними традиціями.
З метою формування ціннісного ставлення до держави і суспільства, мистецтва 1 грудня у Великоомелянському НВК «школа-гімназія» відбувся виховний захід «Рідний край, де ми живемо, Україною зовемо!» , приурочений 25-річниці загальнонаціонального референдуму на території колишньої УРСР щодо проголошення незалежності України. Всеукраїнський референдум відбувся 1 грудня 1991 року. Було винесено одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?» . У референдумі взяли участь 84,18 % населення України, з них 90,32 % проголосувало «За».
Під час підготовки учні 3(7)-Б класу самостійно добирали поетичні рядки та пісні про Україну, рідний край. У літературно-музичній композиції прозвучали поезії сучасних українських поетів, вислови про Україну відомих літературних діячів Т. Шевченка, В. Сосюри, Л. Костенко, В.Симоненка, С. Васильченка. «Нам варто пам’ятати крилатий вислів відомого польського письменника Бруно Ясенського, – прозвучало з вуст Максімової Дарини».-  Не треба боятися ворогів – у гіршому разі вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів – у гіршому разі вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих – вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство» .
У концертній частині учні виконували пісні сучасних українських композиторів  Н. Май «А ми дівчата з України», Т. Петриненка «Господи, помилуй нас», О. Злотника «Музика рідного дому», гурту  ОЕ «Не твоя війна», О. Пономарьова «Разом назавжди», Н. Гураль «Село моє». Саме участю у заході учні висловили любов до України, відчули себе частинкою українського народу, держави.
На заході були присутні учні 1(5) – 7(11) класів. На згадку про дійство гості та учасники отримали пам’ятні подарунки – нагрудний значок «Прапор України».
Дзюра Руслана Антонівна, класний керівник  3(7)-Б класу






                                                  
01.12.2016 

 Заходи  до Дня боротьби зі СНІДом розпочалися 
тематичною лінійкою  "Стосується кожного", яку підготували учні 4(8)-А класу

1 грудня закликаємо всіх учнів, вчителів та  працівників школи взяли участь в акціїї ""Червона стрічка", присвяченій Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом


Акція "Не будь байдужим"
Учні та педагоги Великоомелянського  НВК «школа-гімназія»  вкрай стурбовані ситуацією, яка склалася сьогодні в Україні, через те не стоять осторонь подій, а активно підключились до проведення благодійної акції "Не будь байдужим". В акції взяли участь учні 1-4, 1(5)- 7(11)  класів. які принесли з дому канцелярське приладдя (зошити, ручки, пенали, олівці, фломастери, лінійки, папір), продукти, іграшки , солодощі. До акції активно долучалися педагоги НВК.




Зроніть сльозу. Бо не мали сліз .
Заплачте разом, а не одиниці.
Зросіть сльозу за тими, хто не зріс,
Що мали гордо зватись – українці.

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам'яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Ця сторінка сприймається суспільством передусім на емоційному рівні. Але в той же час Голодомор - це історичне явище, яке відбувалося у конкретний час, у конкретному місці і є наслідком дій конкретних осіб. З 21 по 25 листопада 2016 року у Великооменлянському НВК «школа-гімназія» до Дня пам’яті жертв голодоморів відбулися заходи, якими вчителі намагалися донести до сердець вихованців страшні сторінки нашого минулого, усвідомлення того, як в наш час необхідно берегти народне надбання, і, насамперед, недопущення подібного в історії суспільства. Упродовж тижня в усіх класах пройшли бесіди, виховні години, години спілкування на тему « Голодні 11932-1933-ті. Пам’ятаємо» , інформаційні хвилинки на уроках історії. Учні 5(9)-А та 1(5)-А класів підготували загальношкільну тематичну лінійку «Голодний рік… Голодний вік». В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями, опухлі й змучені від голоду діти, дорослі, люди похилого віку.
Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто за шматок хліба не доносив на брата, не відривав окраєць від дитячих ротів, не торгував святинею. Було запалено свічку пам’яті, яка стала даниною тим, хто навічно пішов від нас у 1933.

Свято української мови у Великоомелянському НВК «школа-гімназія» 

09.11.2016
       9 листопада у Республіці добрих справ відбулося свято, приурочене Дню української писемності та мови. Його підготували учні 1(5)–А класу та класний керівник Рибалкіна Т. М.
Цікаво було на святі відгадувати загадки, продовжувати прислів’я про мову, пояснювати значення фразеологізмів, відгадувати, з якої казки слова. Конкурс на кращого знавця рідної мови провели Харчос Оксана та Рибалкіна Христина. Активні учасники отримали невеличкі призи.
         Ми переконалися, що учні нашого закладу добре знають рідну мову, але, на жаль, є люди, які її цураються. Про це пише Павло Глазовий у гуморесці «Кухлик». Інсценізацію її підготували Шевчук Марія (автор), Ясько Анастасія (продавець) та Нестерук Захар (дід).
        Важливого значення у час спілкування ми надаємо словам. Але й від розділових знаків багато залежить у нашому житті. Як це було у «Казці про Всемогутню Кому», нам розповіли і показали Рибалкіна Христина (ведуча), цар Панько (Нестерук Захар), чиновник (Пророк Володимир) та царський радник (Ясько Анастасія).
        Завітали на наше свято автори слов’янської абетки Кирило (Побережнюк Віталій) і Мефодій (Нестерук Захар), які розповіли про історію свого життя та місіонерську, літературну і освітню діяльність. Нестор Літописець (Пророк Володимир) повідав нам, що своє життя він присвятив виконанню заповідей Бога-Творця та праці написання книги про історію Київської Русі.
          А як ніжно і водночас гордо звучали слова про рідну мову з вуст Титечко Софії, Шевчук Марії, Кравчук Катерини, Семенчук Вікторії, Харчос Оксани та Літвінчук Анастасії. Срібним дзвіночком зазвучала пісня «Омелянський краю» у виконанні Титечко Софії. Її підхопили всі учасники свята.
       День української писемності та мови – свято, яке гуртує всіх нас, адже кожен народ відбувся тоді, коли усвідомив себе у рідному слові. 





День захисника   України
13.10.2016
День захисника України. Назва цього свята говорить сама за себе. Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.
Шкільна родина Великоомелянського НВК «школа-гімназія» шле вітання усім  захисникам нашої Вітчизни! І напередодні  цього свята, 13 жовтня, гімназисти привітали святковим концертом військовослужбовців Збройних сил України, які проходять службу у військовій частині А-1671 55-ого окремого лінійно-вузлового полку зв'язку м. Рівне. Учні    привітали  захисників нашої Вітчизни, побажали їм благополуччя і сил, здоров’я і щастя, мирного неба і смачного хліба!
        Ми всі вклоняємося тим, 
Хто літ тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом
Наш спокій береже і захищає,
Всю нашу велику родину,  
Рідну землю свою – Україну.















Посвята у гімназисти 29.09.2016










МИР - ЦЕ ЧАСТИНКА НАШОГО СВІТУ

Зараз ми всі, і дорослі, й діти, прагнемо миру, єдності України, зупинення бойових дій на Сході нашої країни. 21 вересня, у Міжнародний день Миру, вихованці дитячої організації «Республіка добрих справ» Великоомелянського НВК «школа-гімназія» організували флешмоб « Миру в Україні - бути!». Головною  метою заходу стало бажання показати усім, що діти хочуть жити, творити, навчатись та рости під мирним небом, у мирній країні. 
Висловлюючи своє прагнення щасливого дитинства без війн, маленькі захисники миру тримали в руках гасла  «Діти України за мир!», «Миру в Україні бути!», читали вірші про мир, а у фіналі усі разом заспівали пісню «» і побажали усім милуватися блакитним небом та жити у вільній, мирній Україні!
У виступах школярі щиро бажали:
Хай сонце на весняному світанку,
Розвіє ніч і зникне в далеч тьма,
Затихне постріл і поїдуть танки,
Й промовить хтось- війни уже нема !!!
Посмішки на обличчях, радість в серцях учнів, учителів вселяли надію та впевненість в тому, що в Україні та в усьому світі не буде місця війнам.






РОЗМИНКА ВІД ЧЕМПІОНА


           14 вересня до Великоомелянського НВК «школа-гімназія» завітав український футболіст, Заслужений майстер спорту України, призер багатьох міжнародних змагань, дворазовий паралімпійський чемпіон 2004 та 2008 років, срібний призер, Літніх Паралімпійських ігор 2012 року Ігор Косенко разом з організаторами «Розминки з чемпіоном», які внесли величезний позитивний заряд у напружене шкільне життя. Чемпіон дав вичерпні відповіді на питання, які ставили школярі та вчителі. Із захопленням слухали вихованці розповідь футболіста про його спортивні здобутки, тренування. Провів Ігор Косенко і майстер-клас із футболу. Гімназисти мали змогу зіграти з чемпіоном України. Пізніше була проведена цікава та весела естафета, а потім юні спортсмени змогли сфотографуватися напам"ять з чемпіоном та взяти автограф. Школярі побажали Ігорю Володимировичу успіхів у майбутніх стартах, а чемпіон визначив переможців у конкурсі малюнків на спортивну тематику. І подарунки за перемогу отримали Корнійчук Дарина, Панасюк Андрій (2-Б клас) та Аржанова Альона (3(7)-А клас).








1 вересня - День знань
осінь - 2016













Випук - 2016








Останній дзвоник 2016



























Цвіте вишиванка - сорочка вкраїнська












Христос воскрес! 

 Воістинно воскрес!


Першоквітневий КВК у Республіці доборих справ









 
       Конкурс "Нумо, дівчата" у Республіці добрих справ







Посвята в зоренята 2016











20 лютого
День Героїв Небесної Сотні



Флешмоб "Герої не вмирають. Пам'ятаємо..."

















Пам’яті героїв…
"Герої не вмирають" - перше, про що думає кожен, згадуючи Героїв Небесної Сотні.
19 лютого у Великоомелянському НВК «школа-гімназія» відбулись тематичні заходи про масові акції протесту в Україні, що відбувались протягом листопада 2013 року - лютого 2014 року.
Зранку учнівський та педагогічний колективи вшанували подвиг  Героїв Небесної Сотні на лінійці пам’яті «Небесна Сотня у наших серцях», яку розпочали виконанням Гімну України.  «Їх  назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух  є незламним, а народ  – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там,  на небі, вони усміхнуться разом з нами. Слава Україні — Героям слава, Слава Героям Майдану», — ці слова лейтмотивом  прозвучали на заході. Поіменно згадали героїв, які  загинули на Майдані Незалежності. Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Представники учнівського парламенту у фойє облаштували фотовиставку «Небесна Сотня», біля якої горіли лампадки. А також організували флешмоб, під час якого учні школи  на подвір’ї закладу вишикувались у гаслі  «Герої не вмирають. Пам'ятаємо!».
Як би довго не сперечалися історики про  дату початку російської агресії проти України, ми, українці, знаємо, що саме 20 лютого, коли відбувся розстріл демонстрантів на Майдані Незалежності в Києві, розпочалася збройна боротьба українського народу за  незалежність, яка вилилася у справжню війну. Нехай і гібридну, але ж – війну.
Війна… Жах… Біль… Втрати… останнім часом українці повною мірою відчули гіркоту та біль утрати. Скільки полягло наших бійців, захищаючи рідну землю, зросивши землю кров’ю та слізьми матерів, що чекали загиблих і чекають живих. Гинуть у бою хлопці, ті кому будувати майбутнє, ті, хто тільки-но почав самостійне життя, хто ще не відчув смаку свободи, вдосталь не насолодився дитинством…
         Сьогодні Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність та територіальну цілісність. У цій війні ми вже маємо загиблих і поранених, проте маємо і першу історичну перемогу – згуртовану наці, яка готова боротися за свої національні та політичні права .
         Герої не вмирають! Ми будемо їх пам’ятати вічно за мужність, подвиг, проявлені в боротьбі за мир в Україні. Віримо, що єдність України, скріплена кров’ю незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Вічна пам’ять героям!





Нарешті розпочався ІІ семестр
Наснаги, терпіння,  удачі...
Все буде добре!!!

Новий рік на поріг…
Для  мільйонів людей різдвяні й новорічні свята — це час, який вони проводять разом з сім’єю і друзями. Тож у дружній шкільній родині зустрічали новорічне свято учні Великоомелянськокого НВК «школа-гімназія». 29 грудня ошатна ялинка гостинно запросила учнів початкових класів зустріти Новий 2016 рік. Наступного дня відсвяткували школярі середніх класів та старшокласники. Цікаві конкурси та розваги чекали на дітей – весела новорічна програма, яку разом із педагогом-організатором Ігнатюк Т.М. підготували члени учнівського самоврядування, не дала сумувати нікому. Усі разом співали, танцювали, гралися, показували свої таланти і, звісно, вітали усіх із Новим Роком!
Тож вітаємо усіх із Новорічними та Різдвяними святами!
Хай буде Новий 2016 рік
Схожий на диво, 
Щоб кожен день жилося радісно й щасливо! 
Щоб здійснилися задуми і мрії, 
І щастям повнились надії!







Ми цілий рік були чемними та слухняними,
 тому до нас приходив Святий Миколай








Веселі перерви




Після виступу  спортивного колективу «Workout Style», що відбувся  у жовтні  почався  справжній ажіотаж, особливо у 2 (6)-Б класі  На  реальному прикладі учасників  гурту «Workout Style», які відкинули геть всі шкідливі звички,  хлопці переконалися, що обирати потрібно  здоровий спосіб життя і спорт. Захопленню глядачів  не було меж – трюки, які демонстрували вмілі спортсмени, вражали. Тому природньо, що хлопці намагаються наслідувати майстрів «Workout Style».
  Тож на перервах у нас - АНШЛАГ!



7 грудня

До Дня української армії  у Республіці добрих справ  відбулися  цікаві змагання між хлопчаками 6-х  і 7-х класів, які продемонстрували сильний характер, ерудицію та найкращі фізичні якості учасників. Усі уболівальники та члени журі  переконалися, що  гідні вони наших предків – запорозьких козаків.
Розваги, ігри були завжди і в мирному житті, і в походах. Скільки треба було сил, мудрості і звитяги, щоб вийти з них переможцями. І козаки виходили демонструючи майстерність, вправність, спритність. Оскільки наше свято називається «Козацькі забави» то одразу стало  зрозуміло, що змагались кращі з кращих, найрозумніші з розумних та найспритніші, найактивніші, та найвправніші представники сильної половини людства!Це наші хлопці! І саме за допомогою веселих і цікавих випробувань ми перевірили всі їхні чесноти за допомогою веселих і цікавих випробувань!
Змагалися 2 команди – «Гайдамаки» (6-б) та «Берегиня» (хлопці з 7-А і Б класів). Обидві команди надзвичайно запальні і сильні, боролися до останнього, та все ж  з різницею у 2 бали перемогли «Гайдамаки» з чим ми їх і вітаємо.
 Любі хлопці, вас вітаєм,
 Звісно щастя побажаєм.
 Ви ж у нас ось такі:
 Працьовиті та стрункі.
 Нехай удача посміхається,
 А незгода не чіпляється,
 Залишайтеся такими ж чемпіонами
 Гарними,уважними,ніжними,кмітливими,
 Єдиними і неповторними.
Дорогі наші чоловіки
Сміливі і мужні!
Сильні і спритні!
Розумні і кмітливі!
Ніжні і добрі!
Люблячі і турботливі!
Сьогодні для вас – лиш найтепліші слова!
Щастя і здоров‘я, радості багато
 В цей святковий день вам хочем побажати!
 Щоб жили у мирі, у добрі й достатку,
 Серце мали щире й мудрості печатку!
 Хай у вашій долі не лишиться горя,
 Хай сонце світить повсякчас!
 Хай кожен день Ваш буде світлим!

 А ще…А ще – завжди кохайте нас!







А члени учнівського самоврядування цього ж дня
організували тематичну лінійку 
до дня Збройних Сил

та відкрили тиждень правознавства

3 грудня

 у Зоряній республіці відбулася подорож до Країни ввічливості  та здоров'я

Маленькі зоренята подорожували по станціях, де зустрічали різних казкових героїв, з допомогою яких повторили правила ввічливості, вчилися культури спілкування з друзями, однокласниками, рідними. Під час подорожі діти допомогли жителям Містечка вихованих людей розплутати усі пастки та помилки, які створив Хлопчик-хуліган зустріли невиховану Шапокляк. Вона  дала дітям декілька своїх порад, та діти не погодилися їх прийняти, бо вони  були справді хуліганськими. А щоб довести, що зоренята дуже виховані, вони навчити стареньку Шапокляк справжніх правил поведінки.  Дуже повчальною була також  зустріч із Королевою Знань. І, зрештою, подолавши всі перепони на своєму шляху, маленькі зоренята дійшли висновку, що 
 доброзичливість та повага - основа добрих стосунків між людьми.







Пам'яті жертв голодомору

Акція
"Забуттю не підлягає!"





21 листопада - День гідності та свободи

"Україна – це територія гідності  і свободи" під таким гаслом у нашій школі пройшла  тематична лінійка до Дня гідності та свободи.
21 листопада 2013 року… У цей день два роки тому було  зірвано  стоп-кран, щоб зупинити природній рух українського експресу до Європи, щоб повернути його назад - і в часі, і в просторі.
  "Народ  завжди має право протестувати проти гніту…" – писав у своїй конституції Пилип Орлик,    соратник  Івана Мазепи, автор написаної ще триста років тому першої української конституції.  Гідні нащадки не забули настанов гідного пращура. Тому і вибухнула Революція гідності. Проти купки негідників постали мільйони людей.
Чим булла революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але найперше Майдан став випробуванням цінності особистості, виміром людськості та гідності.
"Це революція гідності",- якось сказав зі сцени Майдану О.Тягнибок.
         Що ж  таке гідність? Чи бачили ми її? Чи маємо ми її?
Саме ці питання  стали лейтмотивом  на загальношкільній лінійці, яку підготували   лідери учнівського самоврядування  (5(9)-А кл.)




Тиждень безпеки руху
09.11-15.11


9 листопада у нашій школі розпочався 

Тиждень безпеки учасників руху

працюватимемо за таким планом:

Понеділок. Відкриття Тижня. Ознайомлення із планом його проведення
Вівторок.  Гра-змагання "Розумні пішоходи"  (5 клас)
Середа. Подорож до Країни дорожніх знаків 
                                 (дитяча організація "Зоряна республіка")
Четвер. Вікторина "Уважний пішохід"  
                       (дитяча організація "Республіка добрих справ")
              Виставка малюнків "Обережно на дорозі"
                                (дитяча організація "Зоряна республіка")
П'ятниця. Заняття юних інспекторів руху з  вихованцями групи продовженого дня "Наш друг - Світлофор"

      Крім того класні керівники упродовж тижня проведуть інструктажі, бесіди, виховні години на тему безпеки руху.

13 листопада
Юні інспектори руху в гостях у вихованців
 групи продовженого дня




Виховна година у 2-Б
 класний керівник Артьомова К.В.



12 листопада
лідери учнівського самоврядування організували флешмоб для вихованців 
групи продовженого дня 
"Увага! Пішохідний перехід"







У дитячій організації "Республіка добрих справ"
пройшла вікторина "Уважний пішохід", 
яку організували та провели  юні іспектори руху











Виставка малюнків у Зоряній республіці




Конкурсна програма "Щоб раптом не потрапити в біду, азбуку дороги вивчим до ладу!"

3(7)-А, класний керівник Томашук С.М.



"Подорож до країни дорожніх знаків" -
таку назву мав захід, що пройшов 
у нашій  Зоряній республіці 11 листопада





10 листопада
Гра-змагання "Розумні пішоходи"
5 клас





Cвято спорту

Бути здоровим хоче кожний, але не кожному це вдається. Адже людина самостійно вибирає свій спосіб життя за власними переконаннями, знаннями, бажаннями. Хтось у вільний час грає у футбол чи баскетбол, а хтось сидить біля комп’ютера чи телевізора. І такі вчинки перетворюються на звички. Дуже важливо зупинитися в потрібний момент і поміркувати над тим, чи варто розмінювати своє здоров’я на цигарку, пляшку, шприц, лікарняне ліжко.
Важливо зрозуміти одну просту річ – щоб вирости здоровим, енергійним, активним, потрібно відмовитися від усіх шкідливих звичок і повернутися на стадіони та спортивні майданчики. Адже  українці споконвіку були здоровими, міцними, що допомагало їм витримувати  всі негаразди  та  труднощі. Спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю, формує прагнення стати кращим.
Тож 16 вересня у Великоомелянському НВК «школа-гімназія» відбулося справжнє свято спорту –  свято сили, здоров’я та витримки.  На спортивному майданчику відбувся  виступ спортивного колективу «Workout Style» та вихованців театрального гуртка, яким керує Петрова Тетяна Олександрівна. Цікаву сценку показали  гуртківці перед  виступом спортсменів. Діти, переглядаючи виставу, побачили, який шкідливий вплив мають тютюннопаління, алкоголь, наркотики на організм людини.  На  реальному прикладі учасників «Workout Style», які відкинули геть всі шкідливі звички,  школярі переконалися, що обирати потрібно  здоровий спосіб життя і спорт. Захопленню глядачів  не було меж – трюки, які демонстрували вмілі спортсмени, вражали.

Після закінчення виступу діти ставили запитання,  брали автографи та фотографувалися з учасниками гурту. Ми всі закохалися у спорт!








День знань  у Великоомелянському НВК «школа-гімназія»

1 вересня  постукало ясним осіннім промінчиком у вікна всіх учнів, запрошуючи їх до школи. Цьогоріч аж 45 маленьких хлопчиків і дівчаток сіли за парти Великоомелянського НВК «школа-гімназія». На урочистій лінійці з нагоди Першого дзвоника зі святом привітали усіх присутніх директор Чекулаєва А. В. та методист відділу освіти Рівненської райдержадміністрації Шевчук  О.М. Хвилиною мовчання вшанували усі  пам’ять тих, хто віддав своє життя в ім’я світлого майбутнього та  загинув за Україну.  Їхні душі журавлиним ключем полинули у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями у небі. Цей Ангельський Хор безупинно, як у дзвін, стукає в наші серця, не даючи їм збайдужіти, зачерствіти.  Вони завжди будуть в наших серцях. 
Привітали першокласників зі святом Лисичка, Всезнайко, Буратіно і Мальвіна, а одинадцятикласники вручили їм подарунки.
      І ось шкільний дзвінок покликав усіх на перший урок «МИ - НАЦІЯ ЄДИНА» .  А після Першого уроку під  гаслом  «З Україною в серці!»   учнівський парламент провів флешмоб «Рушник єднання», що символізував мир і  єдність нашої держави, непохитність у боротьбі за волю й незалежність.   Діти, вчителі, батьки   тримаючи в руках вишитий рушник, акапельно проспівали Державний Гімн України та увесь час скандували патріотичні гасла.






Без історії, традицій і культури немає народу, а значить, і принципів, які дозволяють відчути незалежність своєї країни. Це державне свято було засновано в 2004 році. Воно зайвий раз підтвердило, що  незалежна держава має право на свою атрибутику, яка уособлює минуле і дає новий поштовх для розвитку майбутнього. 

ЛІТО -  2015
Відпочинок у «Паростку»
Нас сонечко стрічає,
У літечко біжить.
Теплом всіх пригощає,
Струмочком дзюркотить.
І ми радієм разом
Яскравій цій порі.
Багато друзів літо
Приносить дітворі.

Літо, літо, літечко, чарівна пора!!! Довгоочікувані, омріяні канікули!!! Це час відпочинку, оздоровлення, розваг, спілкування. У Великоомелянському НВК «школа-гімназія»  2 червня 2015 року розпочав роботу пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням«Паросток».
      Діти розподілилися не по загонах, як було раніше, а об’єдналися у «родини» та обрали собі лідера.  У перший день ознайомилися з режимом роботи та правилами безпеки життєдіяльності, усі вивчили девіз та пісню табору, своєї «родини»,  помандрували «Стежиною знайомств» з Чарівником (Ігнатюк Т.М.), розчаклували  силою дружби карту подорожей .
"Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Закликаємо усіх цього дня й кожного наступного  зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України", - такими словами розпочалося  свято для дітей у пришкільному таборі відпочинку "Паросток" Великоомелянського НВК "школа-гімназія".  Вихованці радо прочитали вірші:
Сплітаємо віночок
Із сміху і пісень.
Із друзями проводимо
Ми кожен літній день.
Нас сонечко чарує,
Дарує нам дива.
Яка весела , радісна,
Чудова ця пора!
                  Сьогодні свято, і вкраїнські діти
                     Стоять врочисто, вишикувавши ряд.
                     Єдині ми, єдиної родини квіти
                     Зібрались тут, в цей табір для малят.
                                             На відкритті святковім, урочистім
                                             Уперше разом, де близькі усі.
                                             Тут джерелом заб'є життя барвисте,
                                             Дитинство СОНЦЕМ заблищить в росі.
Залюбки діти малювали свої мрії і бажання  у конкурсі малюнків на асфальті "Ми діти твої, Україно!".
                       Учні 4 родини наприкінці свята промовили:
                        Вже почалось воно, майбутнє...
                                 Наш табір й літо почалось.
                                 Не забувайте незабутнє,
                                 Щоб воно інеєм не взялось.
         І не знецінюйте коштовне,
        Не загубіться у юрбі.
        Не проміняйте неповторне
        На повсякденне у собі.
А вихователі побажали усім, щоб всі гарно відпочили, щоб дні прийдешні радість  дарували, щоб вічність і любов буяли скрізь і щастя з нами було завжди поруч.
         А 4 червня було неповторне Свято Перших Канікул, головними героями якого стали першокласники. Вихованці привіталися по-особливому піснею М.Шутя «Добрий день!».  На свято завітали Сонячний зайчик  (Адамчук Діна) із веселою пісенькою, Веселунчик (Осадчук Ірина) провів конкурс скоромовок, з Олівцем діти швидко малювали із зав’язаними очима котика, лікар Айболить (Прончук Ю.), Русалонька (Ярошик І.), Нептун (Нездюр О.),  Баба-Яга ( Яковчук Ю.) продовжили Свято Перших Канікул. Завершився цей день парадом Парасольок  та турніром з водного волейболу.
День Дружби – це традиція табору, коли діти перевтілюються в індіанців, змагаються у стрільбі з лука по повітряних кульках, беруть участь у веселому калейдоскопі розваг і, звичайно, - усе завершується  майдансом.
Невід’ємною частиною табірного життя, і особливо до вподоби дітям, День туризму, коли проводиться свято Печеної картоплі,  конкурс юних кашоварів, вариться  рибна юшка – і все це з веселим настроєм і піснями на березі річки Омелянки.
          «З Україною у серці» , - під таким гаслом у таборі пройшов День юних патріотів, коли вихованці втілювали в життя проект «Шевченківський майдан»: конкурс читців-декламаторів, малюнків, інсценівок за творами Кобзаря. Діти змагалися у грі подорожі «Я – українець, і я цим пишаюся», де показали знання з історії козацтва, державотворення, культури України. Також відбулася екскурсія «Моє рідне село», конкурс малюнків «Вулиця, на якій я живу». Усі юні патріоти   у кінці цього дня організували флешмоб «Об’єднаймося ж, брати мої», а символом єдності став український рушник.
    Будуть вихованці  згадувати й  екскурсію до кінно-спортивного клубу «Фавор», багато хто відкрив для себе цікаву сторінку,  щоб урізноманітнити своє дозвілля. 
     Упродовж роботи табору вихованці щодня малювали сторінку Книги дивовижних миттєвостей, де зображували свої найяскравіші враження від табірного життя.


Випуск 2015
 Випускники!  Які ви всі красиві,
         Усміхнені , веселі, чарівні!
         Дивлюсь на вас – обличчя всі  щасливі,
         І привітати всіх так хочеться мені.






 У вашому житті вагома дата,
        І це сьогодні вже не заперечний факт!
        Сьогодні Вам урочисто вручили 
На зрілість перший, власний атестат!
Щиро вітаю усіх і бажаю удачі та здійснення найзаповітніших мрій!!!
УСЕ БУДЕ ДОБРЕ!!!!!!!!!!

Останній дзвоник  2015
Шановні діти, маленькі й дорослі. Цей день по всій нашій державі дійсно незвичайний. Адже ми, освітяни, цього дня, щороку підбиваючи підсумки своєї роботи, можемо з упевненістю сказати: "Учні! Ви - наше майбутнє, ви гідні бути кращими, адже в кожного з вас є часточка  нас".





  Затихнуть пісні, і почнеться урок,    
Урок, на який лунає дзвінок.
Із того уроку не можна втекти
Й оцінку поточну не виправити,
Перерв і канікул у ньому нема,
Хоч може минути і літо, й зима.
Й не сорок хвилин трива той урок,
А довге життя - кожен день, кожен крок.
Прощавай, Букварику










19 травня - звіт перед громадскістю 
та прем'єра літературно-музичної композиції "Дума про матір"














8 травня
Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги.  Ця весна принесла нам 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ту річницю завершення Другої світової війни. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над загарбниками.
 70-та  весна вітає всіх тих, хто пережив війну, їхніх внуків і правнуків. Вітає й нагадує в сімдесятий раз про страхіття війни й наказує берегти мир.  «8 травня і 9 травня об'єднають нашу країну», - заявив президент України Петро  Порошенко,- 8 травня - це данина пам'яті загиблим, це день пам'яті, ми повинні низько схилити голову перед ними».
 Тож саме 8 травня учні  та  вчителі Великоомелянського НВК  «школа-гімназія» а також  жителі села   зібралися на мітинг-реквієм « 1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо!» , щоб вшанувати їх пам'ять і вшанувати живих, вшанувати ветеранів, які віддавали всі свої сили  для перемоги.
 Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні.
Можна по-різному ставиться до цієї війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Тож наш мітинг, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.
У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.
 Неможливо позбутися нав’язливої жахливої думки: а прийде ж день, коли піде з життя останній з цих літніх людей з орденами. Піде у вічність, понесе з собою живі спогади. Що ж залишиться після них? А залишиться Пам’ять, світла пам’ять про незабутніх героїв.
Ми вклоняємося їм! Ми завжди будемо пам’ятати їхній подвиг! Ми завжди будемо пам’ятати їх.  Низький уклін вам, сивочолі ветерани!
Мільйони людей забрала Друга світова війна. Це важко усвідомити. Смерть однієї людини – це трагедія. А коли мільйони… Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів, однополчан, рідних і близьких, душі, які простріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло окупації.
Дуже шкода, що й сьогодні  на сході  нашої держави у Донецьку та Луганську гинуть українські сини   від куль російських окупантів.  
Заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, у навчальному  закладі проходили  під гаслом "1939–1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!", були також організовані й проведені  уроки мужності,  бесіди, тематичні уроки,  виставка малюнків, хода пам’яті та покладання квітів до обелісків, поховань  вояків УПА. Метою проведення заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення, стало  висвітлення для широкого учнівського загалу "ціни" війни – реальних людських та матеріальних втрат України в результаті Другої світової війни, наголошення на внеску України в перемогу антигітлерівської коаліції над нацистською Німеччиною та її союзниками, звернення уваги на участь українців у арміях та військових формувань інших країн, сприяння формуванню кожного учня як особистості, яка усвідомлює свою належність до українського народу.
          
Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.
Україна обрала європейський шлях розвитку, що передбачає і прийняття європейських моральних і культурних цінностей, у тому числі у вшануванні пам’яті про жертв воєн і конфліктів. Європейський підхід – це передусім вшанування пам’яті усіх жертв війни для недопущення подібних трагедій у майбутньому.














10 квітня, 
у переддень Великодня, учні Великоомелянського НВК "школа-гімназія"  привітали українських вояків, які проходять військові навчання  на Рівненському полігоні.
Нехай наші пасочки, солодощі  та крашанки зігріють їхні серця  домашнім теплом

Повертайтеся живими!










Готуємось до свята...








7 квітня - Всесвітній день здоров'я

Флешмоб "Будь незалежним - живи тверезо"



Флешмоб  4(8)-А "Ми за здоровий спосіб життя"

Сьогодні наша дітвора, а особливо найменші, були у захваті, адже досить незвичайною стала 1-ша велика перерва - учні 4-А перетворили її у свято, свято-мікс танцю і зарядки. Всім дуже сподобалося! Ми отримали масу задоволення і купу енергії!
 4-А - МОЛОДЦІ!!!
І ВСІ МИ - МОЛОДЦІ! МИ ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ!!!



А ще у нас відбувся 
конкурс малюнків до Дня здоров'я



Вітаємо переможців конкурсу!


В Зоряній республіці цього дня теж було цікаво.
До зоренят  приходили незвичайні гості: Мудрість, Справедливість і Добро  переконали Хлопчика, що Зло хорошого не навчить. А Щастя порадило Хлопчику й усім малюкам: "Про здоров'я пам'ятайте. Бо коли його не буде - мене більше не шукайте!"  
Ось таку повчальну казку-комедію підготували учні 3 класу Нестерук Захар, Пасюк Настя, Харчос Оксана, Ясько Настя, Семенчук Вікторія та Семенчук Софія


Участь у проекті "Великдень зі Сходу на Захід"

Збираємо канцтовари (зошити, ручки, олівці, альбоми....) та одяг для дітей, що  навчаються у щойно відновленій Новоайдарівській школі біля м. Щастя на Луганщині

Напередодні Великодніх свят нехай наші писанки та невеличкі сувеніри зігріють душі маленьких українців з Луганщини і дадуть їм маленький промінчик надії - ВИ НЕ ОДНІ! УСЕ БУДЕ ДОБРЕ!!!

Приєднуйтесь, хто небайдужий!





27 березня - у нас благодійний  ярмарок. За виручені кошти будуть закуплені продуктові пакети для одиноких людей похилого віку нашого села

















УСІ НА ТОЛОКУ!!!
Четвер - день благоустрою
26 березня: працюємо у парку та шкільному саду






23 березня - підведення  підсумків акції "Здай батарейку - збережи Україну"

Учні Великоомелянського НВК «школа-гімназія»  підтримали проект соціального педагога Одарченка Сергія Віталійовича й активно долучилися до акції «Здай батарейку, збережи Україну». Усі ми переконалися, як можна жити по-новому, не чекаючи, коли хтось прийде і нам усе зробить. Є чимало проблем, які можна вирішити власними силами або на місцевому рівні з мінімальними фінансовими затратами і навіть   без них, лише завдяки самоорганізації.
         Упродовж місяця у закладі було проведено агітаційно-роз’яснювальну роботу щодо шкідливості використаних елементів живлення, про масштаби забруднення  ними  навколишнього середовища. Одарченко С.В., класні керівники  проводили бесіди з учнями, демонстрували відеофільми, в яких розповідалося, як правильно утилізувати використані батарейки. Разом із тим у школі був оголошений конкурс малюнків «Прихована небезпека маленької батарейки». 19 березня, зранку, відбулася акція «Здай батарейку, збережи Україну». Цього  ж дня зібрані батарейки у кількості 657 шт. були відвезені у пункт прийому, що знаходиться у м. Рівне в одному з магазинів торгової мережі Watsons .
         Переможцями акції стали учні 1-Б класу – 260 шт. та 1(5)-Б – 198 шт.
         В особистому заліку найбільше батарейок здали:
І    Сидорчук Ярослав 1-Б кл.  – 155 шт.
ІІ   Ільюк Яна  1(5)-Б кл.  – 128 шт.
ІІІ  Сіроштан Ангеліна 1-Б кл.  – 46 шт.
         У конкурсі малюнків перемогли:
І   Жук Аміна-Олександра  3 кл.
ІІ  Крамар Софія  2(6)-Б кл.
ІІІ Марчук Ірина   1(5)-А кл.
         Також були відзначені солодкими призами роботи Антонюк Вікторії 4(8)-А, Баланович Вікторії 3(7)-Б, Горецького Михайла 1(5)-Б, Аржанової Альони 1(5)-А, Федоришина Тимофія 2(6)-Б, Приходько Мирослави 1(5)-Б та Побережнюка Романа 2 (6)-А.
         Усі переможці отримали цінні подарунки від перставника ТОВ «Санком-Рівне» Пилипаки Сергія Івановича.
         Ми розпочали хорошу справу, тому ще раз  закликаємо усіх – не викидайте використані батарейки разом з іншим сміттям. 









19 березня  у нас пройшов конкурс "Найрозумніший"

у 3 класі





Ось вони - розумниці
Переможець - Пасюк Анастасія
Учасниці фінального туру - Літвінчук Анастасія та Кравчук Катерина
Вітаємо!!!

Цього ж дня ми зробили ще одну добру справу!

Акція "Здай батарейку - збережи природу"




Ось так учениця 3 класу  Жук Аміна закликала усіх до участі в акції
Молодець!!!







 На перервах у нас весело!!!











Комментариев нет:

Отправить комментарий